Onvergetelijk Avontuur!

9-daagse Kajak-expeditie Peru

9 Dagen

Programma

Dag 1 (3 juni 2024)

Aankomst in Cajamarca & welkomstdiner

Bij aankomst op de luchthaven of de busterminal van Cajamarca staat een taxi klaar om je naar het hotel te brengen. Cajamarca is echt de moeite waard om te zien dus als het even kan probeer dan op tijd aan te komen. Je hebt  dan de hele dag de tijd om Cajamarca te verkennen. Misschien een duik in de warmwaterbronnen die werden gebruikt door Atahualpa, de laatste Inca-keizer, de kans om door de stad te dwalen en je te verwonderen over de koloniale architectuur, levendig Andes-textiel en heerlijke lokale kaas. We ontmoeten elkaar om 18.00 uur in de lobby van ons prachtige hotel en gaan naar het restaurant voor een welkomstdiner, een briefing over het komende avontuur.

Dag 2

Rit naar de instap en eerste kilometers op het water!

Na het ontbijt maken we een ongelooflijk mooie rit over de Peruaanse hooglanden voordat we diep afdalen in de Marañon Canyon. Wanneer we de rivier bereiken, zullen we lunchen en de spullen inladen, maar niet voordat we genieten van een koude kokosnoot. We nemen de tijd voor een veiligheidspraatje zodat een ieder op elkaar is afgestemd. De rafters krijgen instructies van hun raft gids, die hen uitleg geeft over de 16 voets boot en alles wat er komt kijken bij een veilige afvaart. De reis begint pas echt wanneer we onder de brug door varen en de Balsas stroomversnelling (III) induiken, slechts een voorproefje van wat komen gaat. Wellicht pak je al een eerste surfgolf! Vervolgens vinden we ons eerste strand waar we het kamp opbouwen en een heerlijke maaltijd koken. Onder de sterren vallen we in slaap.

Dag 3

Playa Cura, El Choclon en Mendán

Na het ontbijt pakken we het kamp in en binden alles op de rafts op. Na een eerste paar kilometer vlakwater stoppen we bij Tuén, waar we vanuit een wandeling maken naar nabijgelegen ruïnes uit de Chachapoyas cultuur. Na de wandeling gaan we verder stroomafwaarts en komen verschillende klasse II-III stroomversnellingen tegen met de grote golven van El Choclon als hoogtepunt, terwijl we ons een weg banen door het geologische wonder dat de Marañón Canyon is. Je zult niet vergeten dat je je in een afgelegen, wilde kloof bevindt, vooral als we te maken krijgen met sterke middagswinden die berucht zijn in dit stuk. Vandaag willen we het dorp Mendán bereiken, waar we kokosnoten, seizoensfruit, een rondleiding door het dorp en natuurlijk een koud biertje kunnen vinden! Het dorp is vriendelijk en gastvrij, we zullen genieten van een huisgemaakte maaltijd in de stad, en hoogstwaarschijnlijk zullen de kinderen dol zijn op een potje voetbal (ze zijn misschien klein, maar ze zullen de meeste bezoekers waar voor hun geld geven!). Het moeilijkste is soms om afscheid te nemen van de nieuwe vrienden die we in de stad vinden.

Dag 4

Tupén, dorpsleven en cultuur.

Na een relaxte ochtend en een heerlijk ontbijt, hebben we een korte dobber vol leuke, continue klasse III stroomversnellingen tot we het dorp Tupén bereiken. Hier wonen de lokale mensen die hard hebben gevochten om deze iconische rivier mooi en vrij te laten stromen. In de middag hebben we de mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Het is een betoverende wandeling door de velden tot we het dorpsplein bereiken en de school bezoeken. De kinderen zijn altijd enthousiast om Engels te oefenen, een potje voetbal te spelen of te pronken met hun ongelooflijke boomhut! Vanavond kunnen we ontspannen en genieten van de prachtige Amazone-omgeving vanaf het strand. Je kunt beginnen te zien hoe het ecosysteem overgaat van “Dry Forest” naar Amazone.

Dag 5

Grote passages!

Vandaag is een grote dag vol wildwaterpret. We komen een handvol opmerkelijke stroomversnellingen van klasse III-IV tegen, waaronder ‘Tupén Grande’, ‘San Lucas’, ‘Playa del Inca’, ‘Shingate’ en ‘Magdelena’. Vanavond kamperen we op een prachtig verlaten strand in het hart van de kloof, diep tussen de wanden van de kloof.

Dag 6

Lin Lin en aankomst in Marañón Libre

Vandaag drijven we op het diepste en meest afgelegen deel van de canyon. Houd je ogen gericht op het landschap terwijl vegetatie en rotsen subtiel veranderen in weelderige jungle. Al snel komen we aan bij LinLin, de grootste passage die we op dit deel van de rivier zullen tegenkomen. We zullen deze passage scouten zodat ieder zijn lijn kan bepalen. Na de adrenaline van LinLin stuiteren we door nog een aantal goede passages, voordat we aankomen in Marañon Libre. Dit is een beschermd gebied waar ons team een cruciale rol in heeft gespeeld. Hier kunnen we vroeg ontspannen en genieten van een van de mooiste zonsondergangen en vergezichten van de reis. Dit doen we vanuit een van de infinity pools van ‘Las Cascadas’, tientallen natuurlijke poelen en watervallen in een zijbeekje van de Marañón.

Dag 7

El Tingo, de rode vallei en prehistorische grotschilderingen. 

Na een heerlijk pannenkoeken ontbijt varen we naar ‘El Tingo’, een verblijf bij de samenstroom van de Marañón en de Palaguas rivier, waar één van onze lokale gidsen samen met zijn familie woont en ons een heerlijke lunch zal serveren. ‘s Middags varen we door misschien wel het mooiste landschap van onze reis: de ‘Red Canyon’. Rood ommuurde zandsteen en weelderige groene struiken die zich vastklampen aan kliffen geven een onmiskenbaar prehistorisch gevoel. In deze vallei zien we bewijs dat er hier al ruim 8.000 jaar mensen woonden. Een korte klim brengt ons bij rotsschilderingen daterend uit drie verschillende tijdperken. We varen verder tot ons laatste kampement op de rivier, inclusief een mooie boulder boven het water waar de klim fanaticus zijn laatste energie kwijt kan.

Dag 8

Laatste passages en naar het koninkrijk der wolken

Nadat we de laatste passages van van onze reis gevaren hebben, komen we aan in Puerto Malleta voor een feestelijke lunch. Hier wacht een taxi om je naar Jaen te brengen. In Jaen verblijf je een het Urqu hotel met uitzicht over de rijstvelden.

Dag 9 (11 juni 2024)

Tot ziens! 

Op 11 juni vertrek je vanuit Jaen met een binnenlandse vlucht naar Lima. Momenteel is die luchthaven dicht en we weten nog niet of deze 11 juni weer open is. Als deze niet open is reis je op andere wijze naar Lima. Op 12 juni vlieg je vanuit Lima terug naar Amsterdam.

Belangrijk om te weten Klik hier!

Temperatuur en kleding

Het water van de rivier is rond de 20 graden en gemiddeld is het overdag rond de 30 graden. Toch is het wel aan te raden om ook iets warm voor de avond mee te nemen. Als het gaat waaien voelt het snel iets kouder aan. Houd er ook rekening mee dat de zon schijnt en dat het op het water wel fijn is om bijvoorbeeld een anorak aan te hebben tegen het verbranden.

Bijzonderheden

 • Deze cursus/ vakantie bieden we niet elk jaar aan.
 • Paddle options: Werner Powerhouse or Surge, 197 cm, straight or bendshaft
 • Kayak options: Zet Raptor, Waka Steeze, Waka Stout, Waka Gangsta, Waka OG, Drago Rossi DR9, Spade Blackjack, Spade Bliss, Wavesport Habitat 74, Fluid Bazooka M, Pyranha Burn S, Dagger Nomad 8.5, Dagger Mamba 8.6, Dagger Axiom 8.5

inclusief

 • Kajak
 • Peddel
 • Eten/ drinken (geen alcohol). Gezamenlijk eten en koken is verplicht.
 • Tent
 • Kosten voor overnachting in de hotels.

Exclusief

 • Persoonlijke kajakuitrusting bestaande uit zwemvest, helm, kleding kun je zelf meenemen of huren (na boeking).
 • Slaapzak en slaapmat (zelf meenemen in een waterdichte tas).
 • Elektriciteit voor het opladen apparatuur.

Je kunt je vraag via onderstaand formulier versturen.

9-daagse Kajak-expeditie Peru
Van €2,140
/ Vanaf 12 jaar
 • Gegarandeerd de beste prijs
 • Meerdere opties bij te boeken
 • Professionele instructeurs
 • Cajamarca
 • langs de rivier in een tent of tarp
 • 4,5.
 • Gezamenlijk eten en koken is verplicht.
 • Actief ontspannen
 • 16

Winkelwagen

Boek Nu