Onvergetelijk Avontuur!

12-daagse Kajak of Raft rondreis door Peru 2025

12 Dagen

Startdata

REIS DATA BESCHIKBAARHEID PRIJS PLAATSEN BESCHIKBAAR
1 juni 2025 - 12 juni 2025 Limited €2,199
12 Beschikbaar

Programma

Dag 1 

Aankomst in Cajamarca & welkomstdiner

Bij aankomst op de luchthaven of de busterminal van Cajamarca staat een hotelshuttle klaar om je naar het hotel te brengen. Cajamarca is echt de moeite waard om te zien dus als het even kan probeer dan op tijd aan te komen. Je hebt dan de hele dag de tijd om Cajamarca te verkennen. Misschien een duik in de warmwaterbronnen die werden gebruikt door Atahualpa, de laatste Inca-keizer, de kans om door de stad te dwalen en je te verwonderen over de koloniale architectuur, levendig Andes-textiel en heerlijke lokale kaas. We ontmoeten elkaar om 18.00 uur in de lobby van ons prachtige hotel (Laguna Seca) en gaan naar het restaurant voor een welkomstdiner, een briefing over het komende avontuur.

Dag 2

Rit naar de instap en eerste kilometers op het water!

Na het ontbijt maken we een ongelooflijk mooie rit over de Peruaanse hooglanden voordat we diep afdalen in de Marañon Canyon. Wanneer we de rivier bereiken, zullen we lunchen en de spullen op het raft laden. We nemen de tijd voor een veiligheidspraatje zodat een ieder op elkaar is afgestemd. De rafters krijgen instructies van hun raft gids, die hen uitleg geeft over de 16 voets boot en alles wat er komt kijken bij een veilige afvaart. De reis begint pas echt wanneer we onder de brug door varen en de Balsas stroomversnelling (III) induiken, slechts een voorproefje van wat komen gaat. Wellicht pak je al een eerste surfgolf! Vervolgens vinden we ons eerste strand waar we het kamp opbouwen en een heerlijke maaltijd koken. Onder de sterren vallen we in slaap.

Dag 3

Playa Cura enEl Choclon

Na het ontbijt pakken we het kamp in en binden alles op de rafts op. Na een eerste paar kilometer vlakwater stoppen we bij Tuén, waar we vanuit een wandeling maken naar nabijgelegen ruïnes uit de Chachapoyas cultuur. Na de wandeling gaan we verder stroomafwaarts en komen verschillende klasse II-III stroomversnellingen tegen met de grote golven van El Choclon als hoogtepunt, terwijl we ons een weg banen door het geologische wonder dat de Marañón Canyon is. Je zult niet vergeten dat je je in een afgelegen, wilde kloof bevindt, vooral als we te maken krijgen met sterke middagswinden die berucht zijn in dit stuk.

Dag 4

Mendán en Tupen, dorpsleven en cultuur.

Vandaag ontdekken we het dorp Mendán, waar we kokosnoten, seizoensfruit, een rondleiding door het dorp. Het dorp is vriendelijk en gastvrij.

We varen vanaf dit dorp door naar het volgende dorp, vol leuke, continue klasse III stroomversnellingen tot we Tupén bereiken. Hier wonen de lokale mensen die hard hebben gevochten om deze iconische rivier mooi en vrij te laten stromen. In de middag hebben we de mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Het is een betoverende wandeling door de velden tot we het dorpsplein bereiken en de school bezoeken. De kinderen zijn altijd enthousiast om Engels te oefenen, een potje voetbal te spelen of te pronken met hun ongelooflijke boomhut! Vanavond kunnen we ontspannen en genieten van de prachtige Amazone-omgeving vanaf het strand. Je kunt beginnen te zien hoe het ecosysteem overgaat van “Dry Forest” naar Amazone.

Dag 5

Grote passages!

Vandaag is een grote dag vol wildwaterpret. We komen een handvol opmerkelijke stroomversnellingen van klasse III-IV tegen, waaronder ‘Tupén Grande’, ‘San Lucas’, ‘Playa del Inca’, ‘Shingate’ en ‘Magdelena’. Vanavond kamperen we op een prachtig verlaten strand in het hart van de kloof, diep tussen de wanden van de kloof.

Dag 6

Lin Lin en aankomst in Marañón Libre

Vandaag drijven we op het diepste en meest afgelegen deel van de canyon. Houd je ogen gericht op het landschap terwijl vegetatie en rotsen subtiel veranderen in weelderige jungle. Al snel komen we aan bij LinLin, de grootste passage die we op dit deel van de rivier zullen tegenkomen. We zullen deze passage scouten zodat ieder zijn lijn kan bepalen. Na de adrenaline van LinLin stuiteren we door nog een aantal goede passages, voordat we aankomen in Marañon Libre. Dit is een beschermd gebied waar ons team een cruciale rol in speelt. Hier kunnen we ontspannen en genieten van een van de mooiste zonsondergangen en vergezichten van de reis. Dit doen we vanuit een van de infinity pools van ‘Las Cascadas’, tientallen natuurlijke poelen en watervallen in een zijbeekje van de Marañón.

Dag 7

El Tingo, de rode vallei en prehistorische grotschilderingen. 

Na een heerlijk pannenkoeken ontbijt varen we naar ‘El Tingo’, een verblijf bij de samenstroom van de Marañón en de Palaguas rivier, waar één van onze lokale gidsen samen met zijn familie woont en ons een heerlijke lunch zal serveren. ‘s Middags varen we door misschien wel het mooiste landschap van onze reis: de ‘Red Canyon’. Rood ommuurde zandsteen en weelderige groene struiken die zich vastklampen aan kliffen geven een onmiskenbaar prehistorisch gevoel. In deze vallei zien we bewijs dat er hier al ruim 8.000 jaar mensen woonden. Een korte klim brengt ons bij rotsschilderingen daterend uit drie verschillende tijdperken. We varen verder tot ons laatste kampement op de rivier, inclusief een mooie boulder boven het water waar de klim fanaticus zijn laatste energie kwijt kan.

Dag 8

Reis naar Cocachimba

Nadat we de laatste passages op de Maranon hebben gevaren, komen we aan in Puerto Malleta voor een feestelijke lunch. Na deze lunch vertrekken we naar Cocachimba, de basis voor het volgende deel van ons avontuur. We komen aan het einde van de middag aan in ons een hotel in Cocachimba waar we 3 nachten verblijven. Cocachimba is een klein gemoedelijk dorpje waar we deze avond met elkaar gaan eten. Vanaf het hotel gaan we de komende dagen op pad.

Dag 9

Hike Gocta- waterval

Na een ontbijt gaan we vanaf het hotel wandelen naar de 3 na hoogste waterval ter wereld van 771 meter. Het is een wandeling van 11 kilometer heen en terug met hoogte verschil, maar wel op een goed begaanbaar pad. Je waant je tijdens deze wandeling door de jungle en hebt kans om kleurrijke inheemse vogels te spotten. Nadat we terug komen in het dorp zoeken we een leuk plekje op te eten.

Dag 10

Kuelap en varen op de Utcubamba

Vandaag staat in het teken van de Chachapoyas- cultuur. We vertrekken met een shuttle na het ontbijt naar de overblijfselen van een oude stad die kenmerkend is voor de ‘Krijgers van de wolken’. Met een lokale gids ontdekken we de stad en leren we over de pre- Inca cultuur. In het nabij gelegen Tingo nuttigen we een lunch. Hierna gaan we terug richting Cocachimba en peddel je deze middag nog een stuk op de Utcubamba rivier, een speelse WW III- IV.

Dag 11

Tot ziens en reis naar Lima

Op de laatste dag vertrek je vanuit Cocachimba met een shuttle naar Chachapoyas (met Atsa airlines) van waaruit je je binnenlandse vlucht neemt naar Lima.

Dag 12

Vlucht van Lima naar Amsterdam

Deze dag vlieg je vanuit Lima terug naar Amsterdam, maar je kunt er ook voor kiezen om vanuit Lima nog verder te reizen.

Belangrijk om te weten Klik hier!

Temperatuur en kleding

Het water van de rivier is rond de 20 graden en gemiddeld is het overdag rond de 30 graden. Toch is het wel aan te raden om een anorak mee te nemen die je beschermt tegen de zon en wind. Voor naast het water is lichte, bedekkende kleding aan te raden wegens zon en muggen. Ook in de nachten is de temperatuur rond de 20 graden.

Bijzonderheden

 • Deze cursus/ vakantie bieden we niet elk jaar aan.
 • Paddle options: Werner Powerhouse or Surge, 197 cm, straight or bendshaft
 • Kayak options: Zet Raptor, Waka Steeze, Waka Stout, Waka Gangsta, Waka OG, Drago Rossi DR9, Spade Blackjack, Spade Bliss, Wavesport Habitat 74, Fluid Bazooka M, Pyranha Burn S, Dagger Nomad 8.5, Dagger Mamba 8.6, Dagger Axiom 8.5

Inclusief

 • Kajak en peddel
 • Eten/ drinken (geen alcohol) vanaf de briefing in het hotel in Cajamarca tot het ontbijt in Jaen. Gezamenlijk eten en koken is verplicht.
 • Tent
 • Slaapzak en slaapmat
 • Kosten voor overnachting in de hotels.
 • Shuttles van de luchthaven naar het hotel tot en met de laatste shuttle naar de luchthaven in Chiclayo.
 • Tijdens de overnachting deel je een 2-persoonskamer en 2-persoonstent. Er is een optie om tegen een meerprijs een kamer en tent voor 1-persoon te boeken.

Exclusief

 • Persoonlijke kajakuitrusting bestaande uit zwemvest, helm en spatzeil kun je zelf meenemen of huren (bij boeking).
 • Elektriciteit voor het opladen apparatuur.
 • Internationale- en binnenlandse vluchten.

Je kunt je vraag via onderstaand formulier versturen.

12-daagse Kajak of Raft rondreis door Peru 2025
Van €2,199
/ Vanaf 12 jaar
 • Gegarandeerd de beste prijs
 • Meerdere opties bij te boeken
 • Professionele instructeurs
 • Cajamarca
 • langs de rivier in een tent of tarp
 • 4,5.
 • Gezamenlijk eten en koken is verplicht.
 • Actief ontspannen
 • 12
 • 65

Winkelwagen

Boek Nu