Onvergetelijk Avontuur!

Over Europagaai

Over Europagaai

Europagaai is in 1979 opgericht door Jan van der Wijk: één van de eerste wildwaterpioniers in Nederland. Inmiddels heeft de vierde generatie kajakkers Europagaai overgenomen. Er is in de loop van de jaren veel veranderd op het gebied van wildwaterkajakken. Europagaai veranderde mee en heeft zich op het gebied van kajakcursussen als reisorganisatie gespecialiseerd in het wildwaterkajakken en brandingkajakken.

Van april tot en met oktober organiseert Europagaai op verschillende locaties in Europa en soms zelf daarbuiten wildwater kajakcursussen. Als de branding op de Noordzee goed staat, kajakken we op zee in Nederland. In de wintermaanden organiseren we eskimoteer cursussen in het zwembad.
Kajakken is een watersport waarbij gebruik wordt gemaakt van een boot. Deze boot noemen we een kajak en stamt af van de kano. Kajakken kan je op een zee of een rivier. Kajakken kent maar liefst 13 verschillende disciplines waarbij Europagaai zich heeft gespecialiseerd in het wildwaterkajakken en brandingvaren.

De moeilijkheid van een rivier is onder verdeeld in niveau’s. Europagaai organiseert cursussen op verschillende niveau’s. Zo kunnen beginners zonder ervaring tot en met gevorderde kajakers een cursus boeken.

Iedereen vanaf 12 jaar die houdt van een sportieve vakantie in een mooie natuur en gezelligheid van een groep zal zeker genieten van onze kajakcursussen!

Wil je met jongere kinderen op cursus, neem dan contact op. Heb je een meereizende partner die niet mee wil varen, geen probleem! In de omgeving van ons basiskamp zijn genoeg dingen te doen en met het gezamenlijk koken en eten kan ook gewoon mee worden gedaan.

 

Het Europagaai Team

Wouter

Wouter

Wouter is al vele jaren een bekend gezicht voor veel cursisten van Europagaai. Vorig jaar heb ik samen met Mark Europagaai overgenomen. Cursisten meenemen op avontuur en laten genieten van de kajaksport vind ik het mooiste wat er is. Hele seizoenen lesgeven kan soms best zwaar zijn maar als ik cursisten uit hun comfortzone zie stappen en zie groeien geeft me dat enorm veel energie. Voor mij is dit de grootste drijfveer om elke zomer opnieuw les te geven.

Mark

Mark

Mark stapte op zijn 15e voor het eerst in een kajak. Hij peddelde op vlakwater met kanovereniging Flevo, maakte regelmatig de branding onveilig en sloot zich aan bij het kanopoloteam. Op mijn 27ste kwam ik in Oostenrijk in aanraking met het wildwatervaren. Nadat hij een periode minder heeft gevaren zit Mark weer regelmatig in een kajak en in 2023 nam hij samen met Wouter Europagaai over.

Koen

Koen

Koen heeft alles op en naast het water onder controle en leert je graag de kneepjes van het kajakken. Koen heeft een druk bestaan met veel vrienden, een studie Facilitair Management en voetbal.

Kasper

Kasper

Kasper ‘grote blij’ is al op jonge leeftijd begonnen met kajakken in een slalomboot maar de laatste 5 jaar heeft de wildwaterstroming hem flink te pakken gekregen.

‘Wakker worden in de bergen, het geluid van water op de achtergrond en van tevoren al weten dat het een mooie dag op het water gaat zijn; dat is voor mij het echte Europagaai-gevoel.’

Meike

Meike

In een kajak, naast de boot of op schaatsen: Meike is vaak op- in- of naast het water te vinden. ‘Ik ben inderdaad blijven hangen bij Europagaai en ondertussen geef ik ook les. Ik vind het erg leuk om mensen mee het water op te nemen. Daarnaast zijn de kampen gewoon erg gezellig. Ik ben dol op spelletjes. Eigenlijk ben ik altijd wel actief bezig, maar tijdens Europagaai-weken zal je me ook regelmatig in de hangmat vinden.’

Ivar

Ivar

Ivar is de rust zelf op het water. Hij straalt een gevoel van veiligheid en rust uit dat erg aanstekelijk is. Met dit positieve gevoel is het altijd een feestje op het water. Ivar studeert op de ALO om gymdocent te worden om ook buiten de boot te kunnen lesgeven.

Susan

Susan

Susan is een echte salomvaarder, maar kan zich op prima redden op het wilde water. Susan wil je erg graag helpen en is erg vriendelijk.

 

Jasper

Jasper

Die instructeur die altijd lacht. Als cursisten dat zeggen weten we direct dat ze het over Jasper hebben! Van wilde rivieren in Chili tot de zeeën rondom Zuid-Amerika: als Jasper in zijn boot zit voelt hij zich thuis. Ook in Nederland vind je hem vaak op het water: in de branding van de Noordzee of op de rustige Waddenzee.

Dirk

Dirk

Dirk kan je niet gek krijgen. Hij is in voor grapje en kan niet staat niet in zijn woordenboek. Best knap als je weet dat hij ook nog studeert aan de TU en veel met muziek bezig is.
Jord

Jord

Jord  kan zijn passie voor reizen goed combineren met zijn liefde voor het kajakken. Een tijdje geleden waren we nog in Wales, op zoek naar nieuwe rivieren om te varen. Het was echt een avontuur. Het scouten van rivieren en het soms omdragen van passages; het behoort allemaal tot de ervaring. Europagaai biedt mij de kans om deze ervaringen op te doen met een leuke groep mensen.’

Ona

Ona

Ona begon al op haar achtste te kajakken op vlak water. Samen met haar familie en de leden van de Willebroekse kajakclub heeft ze zich jarenlang vermaakt op het rustige water, tot ze zich in 2021 aan een wildwateravontuur waagde. ‘De adrenalinekick, de adembenemende natuur en het varen met mijn vrienden van de kajakclub heeft mijn liefde voor wildwatervaren aangewakkerd.’ 

Floris

Floris

Floris is leergierig, enthousiast en heeft een ontzettend sterke mindset. Hij staat altijd klaar om een helpende hand uit te steken. Als Floris niet op het wilde water vaart dan is hij waarschijnlijk aan het kano poloën. En dat doet hij niet onverdienstelijk.
Petra

Petra

Bij Petra spat de liefde voor het kajakken ervan af! Ze begon zo’n 7 jaar geleden bij Europagaai en vindt het fantastisch om haar passie voor het kajakken over te brengen op haar cursisten. ‘Ik heb nog nooit mensen gezien die níet blij waren na het einde van een cursusweek.’

Jitte

Jitte

Jitte heeft voor elk probleem een passende creatieve oplossing. Naast kajakken is hij veel in de lucht te vinden als parapentvlieger.
Nienke

Nienke

Met twee fanatiek kanoënde ouders is Nienke praktisch in de kano geboren. Al haar vrije tijd besteedt zij aan kanoën, en samen met haar vriend reist ze met hun campertje naar de verste uithoeken van Europa om nieuwe rivieren te ontdekken. Naast het wildwatervaren is Nienke fanatiek slalomster en is ze misschien wel vaker op de slalombaan te vinden dan op de rivier. 

Stijn

Stijn

Stijn is een ervaren instructeur op wie je kunt bouwen. Niet alleen als kajak instructeur weet hij alles in goede banen te leiden, ook bij zijn werk in de weg- en waterbouw houdt hij het overzicht.

Rolf

Rolf

Rolf is een teamspeler. Op het veld met zijn American Football team en op het water met het kajak team. Rolf woont in Oostenrijk, geeft in de zomer kajakles en in de winter ski- en snowboardles.

Sjoerd

Sjoerd

Sjoerd is een handige kajakker en een vrolijke enthousiaste noot in de groep. Zit hij niet in de boot dan studeert hij voor zijn studie fysiotherapie.
Remi

Remi

Remi is opgegroeid in een kajak en kent de techniek van het wildwaterkajakken en freestylekajakken door en door. Zijn vrije tijd besteedt hij graag aan kajakken. Boek je een freestyle cursus dan zal Remi zeker zijn best doen om de begeleiding op zich te nemen, want freesylen kan hij als de beste!

Vera

Vera

Op haar veertiende leerde Vera kajakken en sindsdien is kajakken de rode draad in Vera’s leven. ‘Het heeft me op de meest prachtige plekken ter wereld gebracht. Zo ook naar de Marañon in Peru, een rivier die ik nu mijn thuis mag noemen en waar ik binnenkort EP’ers de weg mag wijzen!’

Willem

Willem

Ouwe rot Willem loopt al sinds 1991 mee bij Europagaai. Jarenlang maakte hij als ww3-instructeur de wilde wateren van Europa (on)veilig maar sinds hij zich in het voorjaar van 2023 realiseerde dat de jaren nu toch wel begonnen te tellen doet hij het wat rustiger aan.

Hans

Hans

Hans draait al een tijdje mee bij Europagaai en is te herkennen aan de EHBO-trommel achterop zijn kajak. Die kajak van hem vind je tegenwoordig vaker in de Zaan en de Noord-Hollandse branding dan de wilde Europese rivieren, maar lesgeven in Slovenië blijft nog steeds favoriet! ‘Even ontspannen, midden in de natuur, dat maakt peddelen zo leuk.’

Querine

Querine

Als klein meisje was Querine veel op en om het water te vinden. ‘Mijn vader nam mijn broer, zusje en mij van jongs af aan mee naar de mooiste rivieren. Hierdoor kreeg ik spelenderwijs steeds meer vertrouwen en plezier in het kajakken. Op die manier leer je ook het beste kajakken. Door op een creatieve manier een passage af te varen of simpelweg te spelen in een golf leer je het beste uit je techniek te halen.’

Werken bij

Wil jij het team van Europagaai komen versterken? Dat kan zeker! We zijn vaak op zoek naar enthousiaste kajakkers die graag hun passie willen overbrengen aan cursisten. Ervaring met wildwater kajakken, slalomvaren of kanopolo is een vereiste. De rest leren we je graag in de praktijk. We verwachten dan ook van je dat je bereidt bent onze interne opleiding van hulp-instructeur tot instructeur te volgen. Daarbij vragen we je een aantal weken per jaar mee te draaien in cursistenweken in het buitenland en aanwezig te zijn op de instructeursdagen. Deze instructeursdagen staan niet alleen in het teken van je opleiding. We vinden het ook belangrijk dat je goed kan samenwerken met onze instructeurs want in het buitenland en met kajakken ben je op elkaar aangewezen.

Ook een stageplaats in de buitensport kunnen wij aanbieden. Lijkt je dit leuk, neem contact met ons op.

Instructeur en/of kajak huren?

Wil je iets specifieks leren zodat je je kajaktechniek kan verbeteren? Wil je met vrienden een specifieke rivier varen? Wil je een dag varen op de branding in de Noordzee? Je kunt het bijna niet zo gek verzinnen of het kan mogelijk gemaakt worden bij Europagaai!
Los van onze vaste cursussen voor het wildwater varen of eskimoteren, denken we graag met je mee om jouw
ideeën tot concreet plan kunnen brengen.

Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

Vanaf 6 personen.

Cursisten vertellen

Op Naturescanner.nl schrijft een oud instructeur als reporter over bijzondere natuurreizen. Wil je dit ook lezen? Naturescanner.nl

 Op Mountainreporters schrijft cursist Welmoed een artikel over haar kajak- ervaring op de Soca in Sovenie met Europagaai.