Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding eskimoteren / freestyle Rotterdam

Handleiding eskimoteren / freestyle Rotterdam

Eskimoteren, jij kunt het ook!
Het Sportfondsenbad in Rotterdam biedt een ideale locatie voor een eskimoteercursus. De cursus vindt in de winter plaats en bestaat uit een serie lessen van elk een uur. Er kan per les geboekt worden en voor een boeking van meerdere lessen tegelijk geldt een lager tarief. Je krijgt les in groepjes van maximaal zes deelnemers per instructeur. Een uitstekende manier om je voor te bereiden op een wildwater kajakcursus in de zomer. Wie het eskimoteren beheerst of de freestyle kajaktechnieken onder de knie heeft zal nog meer profijt van onze wildwatercursussen kunnen hebben.

Niveau

Cursus niveau I / II
Beginners die nog helemaal niet kunnen eskimoteren kunnen meteen met de basisbeginselen aan de slag. Als je al enigszins ervaring met eskimoteren hebt, bekijken we eerst of je de basistechniek goed aangeleerd hebt. Het komt helaas erg vaak voor dat deze zeer belangrijke basistechniek verkeerd aangeleerd is. Uit ervaring weten wij ook dat verkeerd aangeleerde technieken moeizaam af te leren zijn. Met de juiste oefeningen proberen we je eskimoteertechniek zo snel mogelijk bij te schaven.

Cursus niveau III / IV
Voor gevorderden en vergevorderde kajakkers is door Europagaai een nu al aantal jaren succesvol gebleken freestylecursus opgezet die in het zwembad te Alkmaar plaatsvindt. Je krijgt instructie van een ervaren Europagaai instructeur die daarbij wordt bijgestaan door de beste Nederlandse freestyle kajakkers. De ideale formule voor een optimale cursus in een vertrouwde omgeving. Om aan deze cursus te kunnen deelnemen moet je al goed kunnen eskimoteren en een eigen freestylekajak meebrengen.

Locatie zwemad

NV Sportfondsenbad Rotterdam-Noord
van Maanenstraat 8
3038 CZ  Rotterdam
Tel.: 010 4662580

Routebeschrijving
Komende van Utrecht, Amsterdam of Breda: Ring Rotterdam Noord afslag Centrum nemen. Je rijdt nu op de Schieweg. Bij tweede grote kruising rechtsaf de Stadhoudersweg in, daarna meteen 1e straat rechts. Dit is de van Maanenstraat.

Als je met openbaar vervoer komt kun je vanaf Rotterdam C.S. tramlijn 5 nemen. Stap uit bij halte Vlaggemanstraat (kruising Schieweg), Steek de straat over naar de Stadhoudersweg. Eerste weg rechts is de van Maanenstraat. Aan de rechterkant zie je het zwembad liggen.

Materiaal

De prijs van onze eskimoteercursus is inclusief materiaal. We varen in een polyethyleen wildwaterkajak. Wil je liever je eigen wildwaterkajak meebrengen, dan is dit in overleg mogelijk. Je kajak moet dan wel heel goed schoon zijn (dus ook geen zand en vuil aan de binnenkant!).

Bij een freestylecursus moet je altijd je eigen freestyleboot meebrengen. Deze moet van binnen en van buiten goed schoongemaakt zijn. Heb je geen eigen freestylekajak dan kun je er een van ons gebruiken, mits dit van tevoren is afgesproken en er een freestylekajak beschikbaar is die je past!

Extra’s
Voor de echte kajakkenner is er de mogelijkheid om een vederlichte peddel bij ons te huren. Deze peddels zijn iets korter dan de standaardpeddel en hebben een andere draaiing van de bladen. Het materiaal is dun en kwetsbaar. Met deze professional peddel heeft de kenner echt iets goeds in handen.

Een professional peddel huur je voor € 5,- extra per dag
 • Je kunt de wens voor het huren van een professional peddel bij je boeking aan ons doorgeven

Gang van zaken

Je wordt twintig minuten vóór aanvang in het zwembad verwacht. De aanwezige instructeurs zullen bij de eerste les allerlei praktische zaken met je doornemen.

Afmelden
Als je door omstandigheden een cursus verhinderd bent of later zult arriveren, zouden wij dat graag van tevoren van je vernemen. Je kunt geen cursus aan een ander persoon overdragen. Dit zou nadelige consequenties voor het lesprogramma van de andere cursisten kunnen hebben. Gemiste cursusdata worden niet terugbetaald en kunnen ook niet worden verzet.

Zwembadregels
 1. Je mag geen schoeisel (anders dan watersportschoentjes) in het zwembad dragen, met uitzondering bij het laden en lossen van bootjes in het instructiebad. In dit uitzonderlijke geval moeten de schoenen schoon zijn.
 2. Alle doorgangen en deuren (ook al lijken ze gesloten) moeten toegankelijk blijven voor ambulance en ziekenvervoer per brancard.
 3. Hinderlijk gedrag ten opzichte van andere bezoekers dient achterwege te blijven, hardlopen op de perrons (rond de bassins) is niet toegestaan. Afval moet je weggooien in de bestemde afvalbakken.
 4. De leidinggevende Europagaai instructeurs, de Europagaai assistenten en de deelnemers worden voor aanvang van de eerste activiteit datum aan elkaar voorgesteld.
 5. Schade veroorzaakt aan andermans eigendommen en schade als gevolg van diefstal in en rondom de gehuurde ruimte en in het sportfondsenbad te Rotterdam zijn tijdens de aanwezigheid voor deelname aan deze Europagaai activiteit voor eigen risico van de instructeurs, assistenten en deelnemers. Ook schade door misdragen van instructeurs, assistenten en deelnemers aan eigendommen van derden of aan personen zijn voor eigen risico van de instructeurs, assistenten en deelnemers. Aansprakelijkheidstelling van Europagaai wordt verhaald door Europagaai op de veroorzaker.
 6. Europagaai is bevoegd personen die zich misdragen te verwijderen uit de gehuurde faciliteiten of de toegang te weigeren.
 7. Tijdens de gebruiksuren is namens Europagaai instructeurs aanwezig die namens Europagaai bevoegd zijn voor de verzorgde activiteit. Tevens treden deze personen op als toezichthouders die minimaal het reddend zwemmen beheersen en in het bezit van een EHBO-diploma.
 8. Buiten de daarvoor bestemde ruimtes mogen geen consumpties worden genuttigd.
 9. Het is niet toegestaan dieren in de accommodatie te brengen.
 10. Roken in het zwembad is verboden.