Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Meevaren en Try Outs

Meevaren en Try Outs

In de Franse Pyreneeën en de Franse Alpen is het mogelijk om een 3-daagse cursus wildwaterkajakken te boeken. Je vaart dan de eerste 3 dagen van de cursusweek. Heeft iemand redelijke ervaring met wildwaterkajakken dan is het soms mogelijk om een kajakweek met z'n tweetjes te delen. Dit kan handig zijn voor mensen met kleine kinderen die dan om de beurt mee kunnen doen met een cursus. Uiteraard kunnen we niet in een cursusweek een terug stap maken in het niveau van een groep. Het moet dus zeker zijn dat het niveau van diegene goed aansluit bij dat van de groep. Iemand die voor het eerst gaat wildwaterkajakken kan dan ook alleen de eerste dagen in een beginnersgroepje  meedoe. De andere die dan al enige ervaring heeft kan dan aan het tweede deel van de cursusweek deelnemen

Zomaar een dagje meevaren op de cursus?

In principe is het niet mogelijk om tijdens een cursusweek een dagje mee te varen, tenzij dit geen probleem voor de cursus geeft en de andere deelnemers ermee instemmen. Het besluit van de instructeurs en de Europagaai-directie is hierbij altijd bepalend.

Een try-out in Slovenië en de Franse Pyreneeën of -Alpen

Instructeurs van Europagaai kunnen soms op de locatie een Try-Out voor de campinggasten te organiseren. Dit is meestal een halve-dag en de Try-out wordt dan afzonderlijk van de normale cursus georganiseerd. Erg leuk voor campinggasten maar ook voor aanhang die het wildwaterkajakken wel eens willen proberen. Uiteraard mag de reguliere cursusgroep hier geen hinder van ondervinden. Vanuit Europagaai kan niet op voorhand worden toegezegd of er een Try-out gaat plaatsvinden. Je kun hierover ter plekke bij de instructeurs informeren.
 
De kosten van een try-out ligt doorgaans iets lager zijn dan de prijs van een cursus omdat veelal Try-out door een hulpinstructeur begeleid wordt. Een try-out is dan ook bedoeld voor beginners met het niveau I of I+.
 
 
Bij voldoende inschrijvingen kleurt de cursus in de kalender oranje. Schrijf je tijdig in !!!