Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Meevaren en Try Outs

Meevaren en Try Outs

In de Franse Pyreneeën en de Franse Alpen is het mogelijk om een 3-daagse cursus wildwaterkajakken te boeken. Je vaart dan de eerste 3 dagen van de cursusweek. Heeft iemand redelijke ervaring met wildwaterkajakken dan is het soms mogelijk om een kajakweek met z'n tweetjes te delen. Dit kan handig zijn voor stelletjes met kleine kinderen die dan om de beurt mee kunnen doen met een cursus. Uiteraard kunnen we niet in een cursusweek een terug stap maken in het niveau van een groep. Het moet dus zeker zijn dat het niveau van diegene goed aansluit bij dat van de groep. Iemand die voor het eerst gaat wildwaterkajakken kan dan ook alleen de eerste dagen in een beginnersgroepje  meedoe. De andere die dan al enige ervaring heeft kan dan aan het tweede deel van de cursusweek deelnemen

Zomaar een dagje meevaren op de cursus?

In principe is het niet mogelijk om tijdens een cursusweek een dagje mee te varen. Als het echter geen probleem voor de cursus geeft en de andere deelnemers stemmen er mee in, dan kan in een uitzonderingsgeval en tegen betaling van die regel afgeweken worden. Hierbij is het besluit van de instructeurs ter plekke of van de directie van Europagaai altijd bepalend.

Een try-out in Slovenië en de Franse Pyreneeën of -Alpen

Soms kunnen de instructeurs van Europagaai besluiten om ter plekke op een locatie een Try-Out voor de campinggasten te organiseren. Dit is meestal een halve dagcursus wildwaterkajakken en wordt geheel buiten de cursusweek om georganiseerd. Erg leuk voor campinggasten maar ook voor aanhang die het wildwaterkajakken wel eens willen proberen. Uiteraard mag de reguliere cursusgroep hier geen hinder van ondervinden en moeten de instructeurs ook bereid zijn om dit te doen. Vanuit Europagaai kan niet op voorhand toezeggingen worden gedaan.Je kun ter plekke bij de instructeurs informeren of en wanneer er try-outs mogelijk zijn.
 
De kosten van een try-out kan soms iets lager zijn dan de prijs van een cursus. Dit komt omdat een try-out soms door een aankomende hulpinstructeur begeleid kan worden. Daarnaast is een try-out over het algemeen bedoeld voor beginners en is de doelstelling dat die een volgende keer een cursus boeken.
 
 
Bij voldoende inschrijvingen kleurt de cursus in de kalender oranje. Schrijf je tijdig in !!!