Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Zwitserland

Zwitserland

Voordat de Rijn bij Lobith ons land binnen komt heeft het water al een lange weg afgelegd. Het Zwitsers kano-avontuur speelt zich af bij het brongebied van de Rijn.

Een vakantie met pit!

De Hinterrhein en Vorderrhein ontspringen op zo'n 3000 meter. Als 's zomers de zon op de hoge Alpentoppen en de uitgestrekte gletschers schijnt worden deze rivieren met smeltwater gevuld. Het ongekende fraaie, ruige Zwitserse berglandschap, is het schitterende decor van deze kajakcursus. Vriendelijke mensen en zonnig besneeuwde bergtoppen maken het vakantiegevoel op deze cursus compleet.

Voor wie?

De combinatie van snel stromend, turbulent wildwater en verblokte passages maakt deze cursus uitermate geschikt voor de gevorderde en vergevorderde wildwaterkajakker. Wie enige kajakervaring heeft moet rekening houden met een pittige cursus.

De locatie

We verblijven in het plaatsje Carerra, ingesloten tussen bos en de Rheinschlucht. Het dorp heeft 13 huishoudens en stamt uit 1625. Een locatie in één van de meest spectaculaire landschappen van Zwitserland. Het uitzicht vanaf de camping is grandioos. In het gebied liggen vele kleine dorpjes. De dichtstbijzijnde grote plaats is Chur, de hoofdstad van het kanton Graubünden. Chur heeft een oud stadscentrum met mooie gebouwen waaronder het bisschoppelijke paleis.

De camping

De camping ligt tegen een zonnige berghelling en is trapsgewijs opgebouwd zodat je vanaf elke plek een fantastisch fraai uitzicht op de gigantische Alpenreuzen hebt. Dit is een goede uitvalsbasis voor ons basiskamp. Er is een gemoedelijke vakantiesfeer en nette eenvoudige faciliteiten. Omdat het aantal kampeerplekken op deze kleine camping zeer beperkt zijn is het aan te raden zeer tijdig in te schrijven.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding

Land

Zwitserland

Plaats

Thusis

Valuta

Zwitserse Frank

Afstand NL

NL - Carrera 815 km

Taal

Zwitsersduits

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker

Extra

Reserveer tijdig en profiteer
van de vroegboekkorting.
Geen cursussen gevonden.
Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status