Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Zwitserland

Zwitserland

Voordat de Rijn bij Lobith ons land binnen komt heeft het water al een lange weg afgelegd. Het Zwitsers kano-avontuur speelt zich af bij het brongebied van de Rijn.

Een vakantie met pit!

De Hinterrhein en Vorderrhein ontspringen op zo'n 3000 meter. Als 's zomers de zon op de hoge Alpentoppen en de uitgestrekte gletsjers schijnt worden deze rivieren met smeltwater gevuld. Het ongekende fraaie, ruige Zwitserse berglandschap, is het schitterende decor van deze kajakcursus. Vriendelijke mensen en zonnig besneeuwde bergtoppen maken het vakantiegevoel op deze cursus compleet.

Voor wie?

De combinatie van snel stromend, turbulent wildwater en verblokte passages maakt deze cursus uitermate geschikt voor de gevorderde en vergevorderde wildwaterkajakker. Wie enige kajakervaring heeft moet rekening houden met een pittige cursus.

De locatie

We verblijven in het plaatsje Carerra, ingesloten tussen bos en de Rheinschlucht. Het dorp heeft 13 huishoudens en stamt uit 1625. Een locatie in één van de meest spectaculaire landschappen van Zwitserland. Het uitzicht vanaf de camping is grandioos. In het gebied liggen vele kleine dorpjes. De dichtstbijzijnde grote plaats is Chur, de hoofdstad van het kanton Graubünden. Chur heeft een oud stadscentrum met mooie gebouwen waaronder het bisschoppelijke paleis.

De camping

De camping ligt tegen een zonnige berghelling en is trapsgewijs opgebouwd zodat je vanaf elke plek een fantastisch fraai uitzicht op de gigantische Alpenreuzen hebt. Dit is een goede uitvalsbasis voor de cursus. Er is een gemoedelijke vakantiesfeer en nette eenvoudige faciliteiten. Omdat het aantal kampeerplekken op deze kleine camping zeer beperkt zijn is het aan te raden tijdig in te schrijven zodat wij voldoende kampeerplekken kunnen reserveren.

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarp (dekzeil) of kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gekoot en gegeten kan worden.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

Zwitserland

Plaats

Thusis

Afstand NL

NL - Carrera 815 km

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker

Extra

Geen cursussen gevonden.
Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status