Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Spanje - PyreneeŽn

Handleiding Spanje - PyreneeŽn

 
Zie ook gang van zaken

Locatie

Wildwaterflamenco onder een Spaans zonnetje!
 
Ruige rivieren in een dunbevolkt berggebied
De Spaanse Pyreneeën bestaan uit een dunbevolkt berggebied met hoge toppen en ruige rivieren. Deze hebben vaak diepe kloven in het landschap uitgeslepen. Een heel ander stukje Spanje dan de Costa's. Ter plaatse spreekt men liever van Catalunya.
 
Olé! "Temperamentvolle actieve vakantie"
Onze locatie voor deze vakantie, Pallars Sobira, ligt vlakbij het grootste natuurgebied van de Spaanse Pyreneeën, het Parc Nacional d’Aigues Tortes. In deze prachtige omgeving bieden wij je een unieke vakantie met een aangename watertemperatuur en een zonnig klimaat
.
 
Een paradijs voor de echte kajakliefhebber
Veel water, hoge golven en flinke walsen zijn kenmerkend voor de volumerivier Rio Noguera Pallaresa.
Voor de gevorderde kajakker is dit een kajakvakantie waarin je veel kunt leren en er ruim voldoende tijd over blijft om uitbundig te spelevaren. Ook het zonnige klimaat en de gezellige Spaanse sfeer dragen bij aan een op en top vakantiegevoel.

Verblijf zonder groepstent met keuken

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen, tenzij anders staat vermeld. Voor wie op de camping verblijft hebben wij een kampeerplek gereserveerd.
 
Camping
Op deze gezellige schaduwrijke camping staan we direct aan de bovenloop van de Noguera Pallaresa en kun je vanuit je tentje genieten van het water. ’s Morgens hoor je het geluid van het stromende water aanzwellen, dat is voor ons het teken om te gaan vertrekken. De rivierbedding vult zich met helder bruisend water! Op een wat hoger gelegen zonneveld vind je een mooi zwembad met ligweide. Een klein kampwinkeltje en een bar/restaurant/terras met heerlijke huisgemaakte Paella, het nationale gerecht in Spanje, maken deze camping gemoedelijk en zeer compleet.
 
Camping Aigües Braves
Sr. Jose R. Lopez de Arriba
Camping Aigües Braves
25595 Llavorsi - Pallars Sobira (Lleda) - Spanje
Tel: 0034.973.202.680
Fax : 0034.973.622.153
Email: Camping Aiguesbraves
 
Campingprijzen
 
Basiskamp 
Er is geen basiskamp aanwezig. Je dient daarom zelf kookgerei mee te brengen. Wie dat wil kan natuurlijk wél gezamenlijk eten en koken.
Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak met kussen nodig. Je verblijft op eigen kosten
 
Hotelverzorging
Een heerlijk hotel met zwembad en een schitterend uitzicht. Het hotel is gelegen in het kleine plaatsje Llavorsi, 20 minuten van het Sant Maurici National Park, Portainé, Espot Esquí en Tavascan centres en 30 minuten van Vaquèira Beret.
 
Faciliteiten:  zwembad - kamer met badkamer - airconditioning/verwarming - haardroger - channel music  - kluis - minibar - satelliet tv - telefoon - internet - restaurant - café en terras - tv en games room – tennisbaan.
 
Hotel Riberies ****
Camí de Riberies s/n 25595 Llavorsí LLEIDA
T: 0034 973 62 20 51
F: 0034 973 62 22 31

Aankomst

Op de aanvangsdag van de cursus word je om 16.00 uur op onze locatie verwacht. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen. Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tentje of ander kampeermiddel installeert. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je om 16.00 uur op de camping.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum van onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
De afstand vanaf de Nederlandse grens tot aan de locatie in de Spaanse Pyreneeën is ± 1400 km.
De routebeschrijving en gegevens over de camping ontvang je gelijktijdig met een boekingsbevestiging of wij sturen deze gegevens op verzoek van tevoren toe.
 
Openbaarvervoer
Per vliegtuig: cheaptickets - vliegwinkel - tix - skyscanner
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.

Geen transport van materiaal

Deze wildwaterkajakcursus is bedoeld voor wie een eigen kajak en materiaal meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je vervoer zoekt.