Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Spanje PyreneeŽn

Spanje PyreneeŽn

De Spaanse Pyreneeën bestaan uit een dunbevolkt berggebied met hoge toppen en ruige rivieren. Deze hebben vaak diepe kloven in het landschap uitgeslepen. Een heel ander stukje Spanje dan de Costa's. Ter plaatse spreekt men liever van Catalunya.

Wildwaterflamenco onder een Spaans zonnetje!

De cursus vindt plaats op de Rio Noguera Pallaresa, een rivier die even mooi is als haar naam. We varen er trajecten van de wildwaterklassen 2, 3 en 4. Op het water is veel afwisseling; zo zijn er veel golven en walsen, scherpe keerwaters en een hoge stroomsnelheid. De rivier is hier en daar verblokt, zodat er ook heel wat te manoeuvreren valt. Soms is er ook wat rustiger water en kunnen we volop genieten van de schitterende natuur.

Voor wie?

Voor de gevorderde kajakker is dit een kajakvakantie waarin je veel kunt leren en er ruim voldoende tijd over blijft om uitbundig te spelevaren. Het zonnige klimaat en de gezellige Spaanse sfeer dragen bij aan een op en top vakantiegevoel.

De locatie

Onze locatie voor deze vakantie, Pallars Sobira, ligt vlakbij het grootste natuurgebied van de Spaanse Pyreneeën, het Parc Nacional d’Aigues Tortes. Een prachtig gebied waar je naast het kajakken nog veel meer sporten kunt uitoefenen. Klimmen, canyoningen, raften, mountainbiken, paardrijden, quad rijden en off the road rijden het is hier allemaal mogenlijk. In de gezellige stadjes Sort en Llavorsi vindt je vele terrasjes waar we na het kajakken kunnen genieten van de echt spaanse tapas. 

De camping

Een gezellige kleine familiecamping gelegen tussen de bergen en aan de rivier. Op de camping is een buitenzwembad, vlakbij ligt een schitterend natuurpark en de Paella is hier overheerlijk.

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarp (dekzeil) of kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gekoot en gegeten kan worden.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

Spanje

Plaats

Llavorsi

Afstand NL

NL - Llavorsi 1.277 km

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Spanje - PyreneeŽn 234 05 / 07 / 20 Spaanse PyreneeŽn - 5 dagen Bekijk
Spanje - PyreneeŽn 234 11 / 07 / 20 Spaanse PyreneeŽn - 5 dagen Bekijk