Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Julische Alpen

Handleiding Julische Alpen

 
Zie ook gang van zaken

Licentie

Om in Slovenië te mogen varen moet er ter plekke bij de gemeente een vaarlicentie worden gekocht.
Een weeklicentie kost € 16, - en voor een dag betaal je € 3,-. De licentie wordt door de instructeurs geregeld maar zit niet bij de prijs inbegrepen. Deze moet ter plekke aan de instructeur worden betaald.

De vaarlicentie is niet bij de prijs inbegrepen omdat op deze manier de licentiekosten bij een voortijdige annulering dan niet aan jou doorberekend hoeft te worden.

Locatie

Wildwatervaren op de bruisende rivieren van de Julische Alpen.

Hoge spitse bergtoppen
De Julische Alpen liggen ingeklemd tussen de Italiaanse Dolomieten en de Oostenrijkse Alpen. De ruige Julische Alpen in Slovenië zijn nog niet zo toeristisch en de bevolking is vriendelijk. Je kunt genieten van een zeer fraaie natuur, veel bezienswaardigheden en de mooiste rivieren. Het water is ongelofelijk helder waardoor je de vele forellen onder je boot door kunt zien zwemmen.

Zomerse temperaturen en heerlijk afkoelen in het water.
De rivier de Soča staat door zijn glasheldere water ook bekend als de smaragd van Slovenië en wordt door de bevolking als hun parel gezien. Misschien is onze locatie in de Julische Alpen wel de mooiste uit het Alpen- programma. Omdat de trajecten die we varen dicht bij elkaar liggen en er op de camping veel ruimte is kunnen we kajakcursussen organiseren voor verschillende doelgroepen. Hoewel er meestal de voorkeur is om op de camping een gezellige en gemêleerde groep te hebben, is het ook mogelijk om grotere groepen te splitsen.

Verblijfskeuze

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen, tenzij anders staat vermeld. Voor wie op de camping verblijft hebben wij een kampeerplek gereserveerd.

Camping
We zijn te gast op een zeer ruime camping die in een driesprong van valleien ligt. Het uitzicht vanuit je tent is uniek en je kunt de rivier beneden de camping horen stromen.  Een oude hangbrug vormt de achteruitgang van de camping en leidt naar een smal kloofje van de rivier de Soça. Op de camping zijn vuurpotten aanwezig welke 's avonds onder een glasheldere sterrenhemel een gezellige sfeer geven. Op de camping is een groot kampeerveld speciaal voor Europagaai gasten. Hier is onze materiaalopslag met een overkapping. Naast de aanwezigheid van onze groepstent is er ook ruim voldoende plek voor alle deelnemers die komen kamperen.

Camping Soça (Hr. Bostjan Komac)
Soça 8, 5232 Soça Slovenië
Tel: 0.538.893.18
Tel vanuit Nederland: 00386.538.893.18
E-mail: [email protected]

Op de camping zijn enkele eenvoudige houten blokhutjes en een appartementje te huur. Je kunt hierover zelf in het Engels of Duits per e-mail of telefoon contact opnemen met de campingeigenaar Bostjan Komac.

Campingprijzen
Kijk hier voor de prijslijst van de camping, blokhutten en appartementen.
  • In het voor- en najaar biedt Europagaai de cursus soms met de optie appartement overnachting aan. De prijs kan dan door het extra werk en instructeurskosten iets hoger zijn dan de prijslijst aangeeft.
 
Hotelverzorging
Als je de voorkeur hebt voor een wat luxer verblijf, dan hebben wij goede ervaringen met hotel Kanin in Bovec. Als je voor een hotelverblijf kiest, moet je er wel voor zorgen dat je elke ochtend op het basiskamp op Camping Soça aanwezig bent.

Hotel Kanin
Ledina 9, 5230 Bovec, Slovenië
Tel: 0.538.860.21
Tel vanuit Nederland 00538.860.21
Internet: www.hotel-kanin.com

Aankomst

Op de aanvangsdag van de cursus word je om 16.00 uur op onze locatie verwacht. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen.
Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tentje of ander kampeermiddel installeert. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je om 16.00 uur op ons basiskamp.

In Slovenië is het verplicht om op de rivier een vaarpas te hebben. Deze pas kost € 15,- per dag of € 60,- per week. Het pasje zit niet bij de prijs inbegrepen omdat deze kosten bij eventuele annulering of calamiteiten dan uitgespaard worden. De instructeurs verzorgen ter plekke het pasje.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum van onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.
 
Vignet
In Oostenrijk is voor rijden over de snelweg een vignet verplicht. Een 10 dagen vignet koste in 2019 € 9,20. Je komt ook nog door een tunnel waarvan de prijs in 2019  € 10,- was. Rij je vanuit Oostentrijk door Slovenië naar Tarvisio in Italië en vermijd je vanaf daar verder de snelwegen, dan heb je geen Sloveens vignet nodig. Het stukje snelweg dat van Oostenrijk door Slovenië naar Italië loopt is namelijk tolweg vrij. Deze route is naar de Soca ook de mooiste en het snelste maar naar de Bohinjka rij je er iets langer over.
 
Routebeschrijving
De Afstand van de Nederlandse grens tot de Europagaai locatie in Slovenië is ongeveer 1.100 km.

Openbaarvervoer
Per vliegtuig: cheaptickets - vliegwinkel - tix - skyscanner
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Met de trein reis je naar Ljubljana. Vanaf daar gaat er een bus naar Bovec of je kunt kijken of er een tein naar Tarvisio Boscoverde gaat. Vanaf Tarvisio Boscoverde kun liften. Dat is ongeveer 45 minuten rijden naar de camping. Een andere optie is met de trein naar Villach te reizen en daar een auto te huren.

Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.