Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding SloveniŽ - Bohinjka

Handleiding SloveniŽ - Bohinjka

Verblijf zonder groepstent met keuken
 
Zie ook gang van zaken

Locatie

Een afwisselende rivier met leuke verblokte passages. Tussen de meren Bohinj en Bled ligt de schitterende Ukanc Gorge. Deze zal ongetwijfeld een grote indruk op je maken.
 
Zeer geschikt in het voorjaar
Wildwaterkajakken op de Bohinjka is alleen interessant als er voldoende water staat. In de zomer is dat vaak twijfelachtig, maar in het voorjaar stroomt er altijd veel water in de rivier. Wat de lesopbouw betreft sluit deze cursus uitstekend aan bij een cursus op de Soca. Wie al eens in de zomer een kajakcursus op de Soca in Slovenië mee gemaakt heeft zal in het voorjaar een heel andere rivier aantreffen. Samen met de 
Bohinjka beleef je een totaal andere kajakvakantie in een van de mooiste gebieden van Europa.

Verblijf zonder groepstent met keuken

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen, tenzij anders staat vermeld. Voor wie op de camping verblijft hebben wij een kampeerplek gereserveerd.
De camping ligt aan de vriendelijk bruisende en de helder blauw-groene rivier de Sava Bohinjka onder het machtige gebergte van de Triglav. We zijn hier niet ver van het meer van Bohinj.
 
Camp Danica
Triglavska 60 SI 4264
Bohinjska Bistrica Slovenië
Tel: 00386.457.217.02

www.camp-danica.si
 
Campingprijzen
Zie website www.camp-danica.si
 
Basiskamp 
Er is geen basiskamp aanwezig. Je dient daarom zelf kookgerei mee te brengen. Wie dat wil kan natuurlijk wél gezamenlijk eten en koken.
Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak met kussen nodig. Je verblijft op eigen kosten

Aankomst

Op de aanvang dag van de cursus word je om 16:00 uur op onze locatie verwacht. Het is ook mogelijk om de dag erna voor 8:00 uur te arriveren. Geef dit s.v.p. dan wel even tijdig aan ons door.
Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen. Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tentje of ander kampeermiddel installeert. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je om 16.00 uur op onze locatie.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum van onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.
 
Vignet
In Oostenrijk is voor rijden over de snelweg een vignet verplicht. Een 10 dagen vignet koste in 2019 € 9,20. Je komt ook nog door een tunnel waarvan de prijs in 2019  € 10,- was. Rij je vanuit Oostentrijk door Slovenië naar Tarvisio in Italië en vermijd je vanaf daar verder de snelwegen, dan heb je geen Sloveens vignet nodig. Het stukje snelweg dat van Oostenrijk door Slovenië naar Italië loopt is namelijk tolweg vrij. Deze route is naar de Soca ook de mooiste en het snelste maar naar de Bohinjka rij je er iets langer over.

Routebeschrijving
De Afstand van de Nederlandse grens tot de Europagaai locatie in Slovenië is ongeveer 1.100 km.
 
Auto huren
Vanuit Nederland een auto huren om naar Slovenië te reizen kan slechts bij een beperkt aantal autoverhuurbedrijven. Een mogelijkheid is
http://www.bertjonk.nl.
Je kunt natuurlijk ook vanaf de luchthaven in Venetië of Ljubljana een auto huren.
 
Openbaarvervoer
Per vliegtuig: cheaptickets - vliegwinkel - tix - skyscanner
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Met de trein reis je tot aan Jesenice in Slovenië. Vanaf daar gaan er regelmatig treinen naar Bohinjska Bistrica. Dat is ongeveer 35 km rijden.  De afstand van het station Bohinjska Bistrica naar de camping is 1,5 km.
 
Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.

Geen transport van materiaal

Deze wildwaterkajakcursus is bedoeld voor wie een eigen kajak en materiaal meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je vervoer zoekt.