Tel: +31 (0)72 509 4000
 

SloveniŽ Bohinjka

SloveniŽ Bohinjka

Tussen de meren Bohinj en Bled ligt de schitterende Ukanc Gorge. Deze zal ongetwijfeld een grote indruk op je maken. In dit gebied varen we op de Bohinjka. Een afwisselende rivier met leuke verblokte passages

Een actieve voorjaarsvakantie op Bohinjka in Slovenie

Wildwaterkajakken op de Bohinjka is alleen interessant als er voldoende water staat. In de zomer is dat vaak twijfelachtig, maar in het voorjaar kunnen we rekenen op een mooie waterstand en zijn er trajecten met wildwatergradatie I t/m IV..
 
Deze cursus is ook te boeken in combinatie met de Julische Alpen. Wat lesopbouw betreft sluit de cursus op de Soca uitstekend aan. Nadat we 3 dagen flink hebben kunnen oefenen op de Bohinjka, verplaatsen we op de vierde dag het basiskamp van Bohinjka naar de Soca. Een reis van zo’n anderhalf uur waarbij je door een prachtige omgeving rijdt. Bij de Soca zullen we de laatste drie dagen vertoeven en weer flink wat oefenen. Kijk hier voor iinformatie over de Soca

Voor wie?

De Bohinjka is geschikt voor de beginnende kajakker en de kajakker met enige kajak ervaring. Voor de kajakker met meer ervaring is de Bohinjka een schitterende locatie om in te varen en daarna te combineren met de drie daagse cursus op de Soca. De drie daagse cursus op de Soca kan los alleen geboekt worden vanaf niveau II. Bohinkja in combinatie met de Soca kan geboekt worden vanaf niveau I. 

De locatie

De Sava Bohinjka stroomt van uit het Bohinj meer (Bohinjsko jezero) door de prachtige Ukanc Gorge. Het Bohinj meer is het grootste natuurlijke meer in Slovenie en is net als de rivier schitterend van kleur. Het water dat het grote meer voed, komt van de rivier de Savica (“kleine Sava”). In dit riviertje vindt je de 60 meter hoge Savica Falls. Deze waterval is zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast de overweldigende natuur vind je in dit gebied gezellige plaatsjes. 

Verblijf

De camping ligt aan de vriendelijk bruisende en de helder blauw-groene rivier de Sava Bohinjka onder het machtige gebergte van de Triglav. We zijn hier niet ver van het meer van Bohinj.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding Bohinjka en uitgebreide handleiding Soca

Impressie

 

Land

SloveniŽ

Plaats

Bohinjka

Valuta

Euro

Afstand NL

NL - Bohinj 1.089 km

Taal

Sloveens

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker

Extra

Bohinjka is ook te combineren met de cursus in de Julische Alpen.

Reserveer tijdig en profiteer
van de vroegboekkorting.
Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
SloveniŽ - Bohinjka 1234 25 / 04 / 20 Julische Alpen - 3 dagen Bekijk
SloveniŽ - Bohinjka 1234 25 / 04 / 20 Bohinjka / Soca - 7 dagen (inclusief rustdag) Bekijk
SloveniŽ - Bohinjka 1234 29 / 04 / 20 Bohinjka - 3 dagen Bekijk