Tel: +31 (0)72 509 4000
 

SloveniŽ Bohinjska

SloveniŽ Bohinjska

Tussen de meren Bohinj en Bled ligt de schitterende Ukanc Gorge. Deze zal ongetwijfeld een grote indruk op je maken. In dit gebied varen we op de Bohinjska. Een afwisselende rivier met leuke verblokte passages

Een actieve voorjaarsvakantie op Bohinjska in Slovenië

Wildwaterkajakken op de Bohinjska is alleen interessant als er voldoende water staat. In de zomer is dat vaak twijfelachtig, maar in het voorjaar kunnen we rekenen op een mooie waterstand en zijn er trajecten met wildwatergradatie I t/m IV..
 
Deze cursus is ook te boeken in combinatie met de Julische Alpen. Wat lesopbouw betreft sluit de cursus op de Soca uitstekend aan. Nadat we 3 dagen flink hebben kunnen oefenen op de Bohinjska, verplaatsen we op de vierde dag van de Bohinjska naar het Soca dal. Een reis van zo’n anderhalf uur waarbij je door een prachtige omgeving rijdt. Bij de Soca zullen we de laatste drie dagen vertoeven en weer flink wat oefenen. Kijk hier voor informatie over de Soca

Voor wie?

De Bohinjska is geschikt voor de beginnende kajakker en de kajakker met enige kajak ervaring. Voor de kajakker met meer ervaring is de Bohinjska een schitterende locatie om in te varen en daarna te combineren met de drie daagse cursus op de Soca. De drie daagse cursus op de Soca kan los alleen geboekt worden vanaf niveau II. Bohinkja in combinatie met de Soca kan geboekt worden vanaf niveau I. 

De locatie

De Sava Bohinjska stroomt van uit het Bohinj meer (Bohinjsko jezero) door de prachtige Ukanc Gorge. Het Bohinj meer is het grootste natuurlijke meer in Slovenië en is net als de rivier schitterend van kleur. Het water dat het grote meer voed, komt van de rivier de Savica (“kleine Sava”). In dit riviertje vindt je de 60 meter hoge Savica Falls. Deze waterval is zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast de overweldigende natuur vind je in dit gebied gezellige plaatsjes. 

De camping

De camping ligt aan de vriendelijk bruisende en de helder blauwgroene rivier de Sava Bohinjska onder het machtige gebergte van de Triglav. We zijn hier niet ver van het meer van Bohinj.

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarp (dekzeil) of kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gekoot en gegeten kan worden.

Geen transport van materiaal

Deze cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je een carpool of vervoer voor je kajak zoekt.
Gehuurd materiaal kan bij ons in Schoorl worden opgehaald en moet daar ook weer terug worden gebracht.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding Bohinjska en uitgebreide handleiding Soca
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

SloveniŽ

Plaats

Bohinjska

Afstand NL

NL - Bohinj 1.089 km

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
SloveniŽ - Bohinjka 1234 25 / 04 / 20 Julische Alpen - 3 dagen Bekijk
SloveniŽ - Bohinjka 1234 25 / 04 / 20 Bohinjka / Soca - 7 dagen (inclusief rustdag) Bekijk
SloveniŽ - Bohinjka 1234 29 / 04 / 20 Bohinjka - 3 dagen Bekijk