Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Oostenrijk Isel

Oostenrijk Isel

In de Oostenrijkse Alpen stroomt bij Lienz de Isel. Dit is een volume rivier met veel waterdruk en verschillende verblokte technische zijrivieren

Profiteren van het smeltwater!

In de Oostenrijkse Alpen stroomt bij Lienz de Isel. Op deze prachtige volumerivier vinden we 'huge waves' en pittige passages. De zijbeken zijn geschikt voor de technische kajakker of creeker. Wie ook nog eens een freestylebootje mee neemt kan tussendoor naar hartenlust surfen of stunten op een van de playspots in de buurt. Ben je nog niet eerder in dit gebied geweest? Dan moet je er zeker een keer naar toe. Daar zul je geen spijt van krijgen!

Voor wie?

Tijdens deze cursus kun je rekenen op pittig en technisch wildwater dat met name geschikt is voor de kajakker met wat meer ervaring (niveau II+ - III en IV). Twijfel je of deze cursus geschikt voor je is? Neem dan contact met ons op.

De locatie

Doordat de verschillende rivieren en playspots dicht bij elkaar liggen, kunnen we vrij eenvoudig op dezelfde dag een afvaart op een rivier combineren met het spelevaren op een playspot. Het water van de gletsjers is pas tegen de middag in het plaatsje Lienz. In de ochtend staat daar dus meer technisch water en in de middag wordt het meer een volume rivier. De hoger gelegen kleinere gletsjerriviertjes zijn echte stuiterbeekjes. Een snelle reactie en stuurmanskunsten worden hier op de proef gesteld.

De camping

We verblijven op een eenvoudige en kleine camping die direct aan de rivier ligt. Vlak voor de camping ligt een playspot die regelmatig goed water heeft. Op de camping staat een grote tipi (indianentent) waarin een kampvuur gestookt kan worden en die we tijdens ons verblijf mogen gebruiken.

Geen basiskamp !!!

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarpa en kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gegeten kan worden.

Geen vervoer van het materiaal !!!

Deze cursus moet jezelf het vervoer van je gehuurde kajak regelen of je kunt zelf een eigen kajak mee brengen. De instructeurs hebben geen kanortailer of grote bus mee! Wie wil carpoolen kan contact zoeken via ons carpool forum.

Alternatief

Lienz ligt zeer centraal in de Alpen. Bij een te lage of te hoge waterstand kun je samen met de instructeur(s) binnen no-time naar een ander gebied in de buurt verkassen. Dit is slechts een paar uur rijden. We gaan er in eerste instantie vanuit dat dit niet nodig zal zijn maar het is altijd fijn om te weten dat een goed alternatief snel voor handen is.
 
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding

Land

Oostenrijk

Plaats

Ainet Osttirol

Valuta

Euro

Afstand NL

NL- Ainet Osttirol 930 km

Taal

Duits

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker

Extra

Geen cursussen gevonden.
Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status