Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Oostenrijk Gail

Oostenrijk Gail

Het Gailtal is een parel in het Oostenrijkse Karinthië en een schitterende bestemming voor wildwaterkajakkers met wat meer ervaring.

Kajakken op één van de Oostenrijkse juweeltjes

De Gail ligt in Karinthië de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk. Door deze zuidelijke ligging is het vaak vroeg in het voorjaar al heerlijk zonnig en warm. Ook stroomt er dan al flink wat water door de rivierbedding. De rivier kronkelt door een zeer mooie en vrijwel ongerepte boskloof en ligt relatief ver van de bewoonde wereld. De vele kleine zijbeekjes die in het voorjaar links en rechts de Gail instromen, vullen de rivierbedding tot een indrukwekkende rivier met een minstens zo indrukwekkend decor.

Voor wie?

Tijdens deze cursus kun je rekenen op pittig en technisch wildwater dat met name geschikt is voor de kajakker met ruime kajakervaring (niveau III en IV). Naast de Gail zijn er in het gebied diverse mooie andere rivieren waar we “afhankelijk van de groepssamenstelling” op technisch- en/of volumewater kunnen varen.

De locatie

De Gail begint op ongeveer 35 km van het gezellige Oostenrijkse plaatsje Lienz en stroomt door het Lesachtal. Het leukste deel van de rivier eindigt bij de plaats Kötschach-Mauthen. In deze plaats ligt ook de camping waar we zullen verblijven. De Gail stroomt grotendeels door een prachtige boskloof en wordt omgeven door bergen van ca. 2700 meter hoog. Het Lesachtal is een bestemming voor de echte natuurliefhebber. Naast kajakken kun je hier heerlijk wandelen, klimmen en mountainbiken. Het Lesachtal heeft een prachtige flora en fauna en is dan ook de ideale bestemming voor de rustzoeker.

De camping

De camping ligt tussen de Alpenreuzen in en heeft een fraai uitzicht op de in het voorjaar vaak nog besneeuwde bergtoppen. Er is WIFI, een goed toilet gebouw en een Sauna met stoombad. Op de camping zijn ook hutten, kamers, appartementen, caravans en bungalows te huur. Deze kun je zelf van te voren reserveren. Kom je met eigen kampeermiddel, dan hebben wij reeds een campingplek voor je gereserveerd. Camping prijzen zijn te vinden in de uitgebreide handleiding.

Geen groepstent met keuken

Er is géén groepstent met keukenuitrusting en er zijn ook geen tafels en banken mee. Je kunt zelf kookspullen meenemen en al dan niet gezamenlijk met de andere deelnemers en instructeurs koken of op andere wijze je maaltijden organiseren.

Geen transport van materiaal

Deze gevorderde cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak en materiaal meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je vervoer zoekt.

 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding

Land

Oostenrijk

Plaats

Kötschach-Mauthen

Valuta

Euro

Afstand NL

NL- Kötschach-Mauthen 961km

Taal

Duits

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Oostenrijk - Gail 34 14 / 06 / 20 Gail - 5 dagen Bekijk