Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Expeditie in Nepal in een kajak of in een raft

Expeditie in Nepal in een kajak of in een raft

Een succesvolle expeditie in Nepal in verschillende gebieden. Europagaai biedt je de kans om het gletsjerwater van de Himalaya op een bijzondere wijze te ervaren. Slapen op witte zandstranden onder een schitterende sterrenhemel, een geheel andere cultuur en uitdagende wildwaterpassages; je maakt het allemaal mee op een unieke Europagaai expeditie in Nepal.
Lees hier een verslag van een voorgaande expeditie.

De reis

Je vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Kathmandu Nepal. Bij aankomst in Kathmandu wordt je opgehaald en nemen we je mee door de bruisende wijken waar je verschillende tempels zult bezoeken en je je gelijk in een andere wereld waant. Vervolgens begint het kanoavontuur door met een bus over de Nepalese ‘snelwegen’ naar de eerste rivier te rijden. Dat is al een ervaring op zich! In twee weken worden de mooiste rivieren van Nepal aangedaan. Verblokte passages en immense golven worden afgewisseld met rustige stukken waar je van de natuur om je heen geniet. Zo bouwt het niveau zich op. Als (ver)gevorderde kajakker kom je hier zeker aan je trekken, wanneer je bootje op de golven danst en je de kracht van de rivier voelt als je in een van de vele surfgolven speelt. Heb je wat minder kajakervaring of helemaal geen kajakervaring, dan kun je de spectaculaire passages trotseren in een raft met gids. Zo is dit niet alleen een reis voor (ver)gevorderden, maar kan iedere wildwaterliefhebber mee. Gelijk een mooi voordeel voor de kajakkers: zie je het even niet zitten, dan is er altijd de optie een stuk in het raft mee te varen.
 
Op de rivier worden we vergezeld door een (cata)raft, bestuurd door een Nepalese gids, zodat er genoeg eten mee is voor een energierijke dag op het water. Slapen doen we langs de rivier, waar we met behulp van onze peddels een slaapplek creëren en een kampvuurtje bouwen terwijl onze Nepalese gidsen een heerlijke maaltijd klaarmaken.
Naast alle prachtige uitzichten word je ondergedompeld in de mooie Nepalese cultuur. We komen langs gastvrije dorpjes en bezoeken tempels. Reeds in Kathmandu maken de mooie paleizen en tempels op Durbar Square een verbluffende indruk. Dit maakt dat de reis naast een geweldige kajak- en of raftervaring een ware levenservaring wordt. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om nog enkele weken Nepal aan de reis te plakken.

De locatie

Nepal is een land in Azië en bevindt zich tussen India en China (Tibet). Het land strekt van de hoge Himalayatoppen tot laagvlakten als Chitwan National Park. In Nepal vind je acht van de tien hoogste bergen ter wereld, waarvan de Mount Everest er een is. Door de grote hoogteverschillen heeft het land een uiteenlopend klimaat. Van subtropisch in het laagland tot een koud bergklimaat in de bergen. In de periode dat wij in Nepal zijn, is de temperatuur gemiddeld 26 graden.

De gebieden

Door het variabele aanbod aan gebieden hebben onze expedities naar Nepal ruime mogelijkheden voor avonturiers.
 
A - Kathmandu Vallei, Beneden Bhote Kosi, Balephi Khola, Trishuli Rivier, Karnali Rivier en Bardia National Park.
B - Kathmandu Vallei, Beneden Bhote Kosi, Balephi Khola, drie daagse Trekking en Tamur Rivier Expeditie.
C - Kathmandu Vallei, Balephi Khola, Beneden Bhote Kosi, Sun Kosi, Tamur en Chitwan National Park.
 
In 2018 en 2019 bieden we twee verschillende expedities aan (A en B) en zullen kiezen voor de trip waar het meeste animo voor is.
 
  • Trip A richt zich op een nieuwe rivier die nog niet eerder in ons programma zat. De Karnali stroom door het ‘wilde westen’ en is de grootste en langste rivier van het land. De grote biodiversiteit maakt deze trip een must-do voor wildlife fanaten. Neem je hengeltje mee voor de laatste, vlakkere dagen en wordt een echte survivaller. De combinatie met de Trishuli, de Bhote kosi en de Balephi maakt dat je een ultieme beleving krijgt van de verscheidenheid van rivieren die gevoed worden door het dak van de wereld.
  • Trip B betreft een expeditie naar de Tamur en is uniek door zijn combinatie met een trektocht. Om de instap van de rivier te bereiken wandelen we over een bergrug en komen zo op een hoogte van bijna 3000 meter, met uitzichten op het Everest gebergte. Deze ‘hike-in’ geeft je een waar expeditie gevoel. Ideaal als je niet weet te kiezen tussen een mooie trektocht of een kajak vakantie! (Overigens, voor de minder enthousiaste trekkers is er altijd nog de mogelijkheid een dag langer te reizen om zo ook bij de instap te komen.
 

Land

Nepal

Plaats

Katmandu

Afstand NL

Amsterdam-Nepal 6.849 km

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker

Extra

Geen cursussen gevonden.
Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status