Tel: +31 (0)72 509 4000
 

ItaliŽ Sesia

ItaliŽ Sesia

De steile kloven, de hoge watervallen en de Monte Rosa berggroep met haar glinsterende gletsjers zijn het decor voor de wildwatercursus op de Sesia en haar zijrivieren zoals de Sermenza in Valsesia.

Kajakken op één van de meest technische wildwaterrivieren in Italië!

In het noorden van Italië op de grens met Zwitserland vinden we de Walliser Alpen, de bergketen waar de bekendste skigebieden van beide landen te vinden zijn. Daar op de Monte Rosa berggroep (4633 m), vlak bij de Matterhorn, ontspringt de Sesia; een klaterende, kraakheldere bergrivier die zo uitnodigend is dat echte wildwaterliefhebbers er idolaat van kan worden. Menigeen zal Valsesia als de mooiste rivier voor gevorderde bestempellen. Laat maar weten wat jij er van vindt!

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor kajakkers met zeer ruime kajakervaring en vergevorderde. De Sesia en Sermenza zijn technische rivieren met flink veel druk. De verblokte stroomversnellingen volgen elkaar voortdurend op en je reactievermogen en stuurmanskunsten worden flink op de proef gesteld. Het rivierwater heeft een aangename temperatuur en de omgeving is adembenemend mooi. Over deze cursus zal je vast en zeker nog lang napraten!

De locatie

De rivier de Sesia ligt in het Noorden van Italië, tussen de grens van Zwitserland en Milaan in. Naast kajakken kun je in dit gebied prachtige bergwandelingen maken en mountainbiken. We verblijven in het kleine dorpje Campertogno of Scoppelo. Beide dorpjes hebben leuke smalle straatjes en oude huizen. Het is erg gezellig. Na een dag op het wilde water kunnen we genieten van een drankje op één van de vele terrasjes of genieten van het echte Italiaanse ijs!

De camping

We verblijven op een camping in het typische Italiaanse bergdorpje Campertogno of in Scoppelo. Beide campings bevinden zich naast een pittige passage langs de rivier de Sesia. Van uit je tent heb je uitzicht op de fraaie Italiaanse bergen waaronder de besneeuwde toppen van de Monte Rosa. Het geruis van het wilde water klinkt als muziek onafgebroken tussen de steile bergwanden en tussen de gastvrije Italianen ben je al snel op je gemak.

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarp (dekzeil) of kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gekoot en gegeten kan worden.

Geen transport van materiaal

Deze cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je een carpool of vervoer voor je kajak zoekt.
Gehuurd materiaal kan bij ons in Schoorl worden opgehaald en moet daar ook weer terug worden gebracht.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

ItaliŽ

Plaats

Sesia

Afstand NL

NL - Campertogno 963 km

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
ItaliŽ 45 25 / 04 / 20 ItaliŽ Sesia - 7 dagen (inclusief rustdag) Bekijk