Tel: +31 (0)72 509 4000
 

ItaliŽ Sesia

ItaliŽ Sesia

De steile kloven, de hoge watervallen en de Monte Rosa berggroep met haar glinsterende gletsjers zijn het decor voor de wildwatercursus op de Sesia en haar zijrivier de Sermenza in Valsesia.

Kajakken op één van de meest technische wildwaterrivieren in Italië!

In het noorden van Italië op de grens met Zwitserland vinden we de Walliser Alpen, de bergketen waar de bekendste skigebieden van beide landen te vinden zijn. Daar op de Monte Rosa berggroep (4633 m), vlak bij de Matterhorn, ontspringt de Sesia; een klaterende, kraakheldere bergrivier die zo uitnodigend is dat echte wildwaterliefhebbers er helemaal de kriebels van krijgen.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor kajakkers met ruime kajakervaring t/m vergevorderde kajakkers. De Sesia en Sermenza zijn technische rivieren. De verblokte stroomversnellingen volgen elkaar voortdurend op en je stuurmanskunsten worden flink op de proef gesteld. Het rivierwater heeft een aangename temperatuur en de omgeving is adembenemend mooi. Over deze cursus zal je vast en zeker nog lang napraten!

De locatie

De rivier de Sesia ligt in het Noorden van Italië, tussen de grens van Zwitserland en Milaan in. Naast kajakken kun je in dit gebied prachtige bergwandelingen maken en mountainbiken. We verblijven in het kleine dorpje Campertogno. Dit dorp heeft leuke smalle straatjes en oude huizen en is erg gezellig. Na een dag op het wilde water kunnen we genieten van een drankje op één van de vele terrasjes of genieten van het echte Italiaanse ijs!

De camping

We verblijven op een camping in het typische Italiaanse bergdorpje Campertogno. De camping bevindt zich aan een pittige passage van de rivier de Sesia, een rivier die we zeker zullen bevaren. Van uit je tent heb je uitzicht op de fraaie Italiaanse bergen waaronder de besneeuwde toppen van de Monte Rosa.

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarpa en kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gegeten kan worden.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Land

ItaliŽ

Plaats

Sesia

Valuta

Euro

Afstand NL

NL - Campertogno 963 km

Taal

Italiaans

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker

Extra

Geen cursussen gevonden.
Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status