Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding ItaliŽ - Isarco

Handleiding ItaliŽ - Isarco

 
Zie ook gang van zaken

Locatie

Italë - Isarco... daar moet je zijn geweest!
 
Schitterend wildwater met volop de ruimte!
De Isarco en nog meer mooie Italiaanse rivieren kunnen voor menig kajakker een veelbelovende nieuwe wildwaterbestemming zijn. Tot diep in de zomer staat er ruim voldoende water in de bedding en is dit gebied en walhala voor de iets meer ervaren of gevorderde wildwaterkajakker. Ben je opzoek naar iets nieuws en uitdagends, dan is deze cursus zeker een aanrader. Doordat maar weinig andere kajakkers dit gebied ontdekt hebben en er ook nog niet zoveel raftbedrijfen actief zijn, is er op het water nog volop de ruimte. Daar willen jij en de instructeurs natuurlijk graag gebruik van maken.

Verblijf zonder groepstent met keuken

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen, tenzij anders staat vermeld. Voor wie op de camping verblijft hebben wij een kampeerplek gereserveerd.
 
Camping
De camping waar we verblijven was de eerste camping in Zuid-Tirol en wordt al drie generaties door de familie Ellecosta gerund. Er is een warme familiale sfeer en op de camping is een kleine winkel met vers brood en proviand. De douches zijn gratis. Al met al een prima camping voor onze cursus.
 
Campeggio Bersaglio a Brunico
Puenland, 6, 39031 Brunico BZ, Italië
+39 0474 401326
 
Basiskamp 
Er is geen basiskamp aanwezig. Je dient daarom zelf kookgerei mee te brengen. Wie dat wil kan natuurlijk wél gezamenlijk eten en koken.
Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak met kussen nodig. Je verblijft op eigen kosten
 
Luxer verblijf
Wie een luxer verblijf wenst kan in de naaste omgeving een hotel of appartement zoeken.

Aankomst

Op de aanvangsdag van de cursus word je om 16.00 uur op onze locatie verwacht. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen. Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tentje of ander kampeermiddel installeert. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je om 16.00 uur op onze locatie.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum van onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
De afstand vanaf de Nederlandse grens tot aan de locatie Isarco in Italië is ± 1.000 km.
De routebeschrijving en gegevens over de camping ontvang je gelijktijdig met een boekingsbevestiging of wij sturen deze gegevens op verzoek van tevoren toe.
 
Openbaarvervoer
Per vliegtuig: cheaptickets - vliegwinkel - tix - skyscanner
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Er gaat een trein via München naar Bolzano/Bozen. Van Bolzano/Bozen gaat er een trein naar Brixen en van Brixen een bus naar onze locatie. De reis per trein van Bolzano/Bozen naar Brixen kun je plannen via www.fsitaliane.it de bustijden zijn te vinden op www.sii.bz.it/de.
 
Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.

Geen transport van materiaal

Deze wildwaterkajakcursus is bedoeld voor wie een eigen kajak en materiaal meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je vervoer zoekt.