Tel: +31 (0)72 509 4000
 

ItaliŽ Isarco

ItaliŽ Isarco

Italië is met een zonnig klimaat, pizzeria's en ijssalons een echt vakantieland. In de rivieren in dit gebied staat tot diep in de zomer ruim voldoende water in de bedding en kan er uitstekend gevaren worden. 

Een vakantie met pit!

Boofen op een roltrap met een aaneenschakeling van walsen, stevig peddelen op zwaarder volumewater en snel reageren op de technisch verblokte stukken: alle facetten voor een supergave kajakweek zijn hier aanwezig.

Voor wie?

Voor beginners is deze cursus echt pittig en daarom kan er alleen vanaf niveau II worden ingeschreven. Mocht je twijfelen of vind je jezelf een echte dappere beginner, neem dan even contact met op ons om je persoonlijke situatie te bespreken. Wij kunnen adviseren in het maken van een verantwoorde keus.

De locatie

De natuur in de vallei van Südtirol is overweldigend. Het is niet voor niets dat je hier enorm veel bergwandelaars actief bezig ziet. De rivieren zijn echter nog nauwelijks ontdekt door de wildwaterkajakkers, dus we hebben alle ruimte op het water! In de plaatsjes heerst een gezellige drukte met een Italiaanse sfeer. Je hoeft dus niet bang te zijn dat na het kajakken de verveling toe zal slaan. De idyllische ligging, het fraaie landschap, gezellige terrasjes en leuke winkelstraatjes maken dit tot een ideale vakantie bestemming.

De camping

Een zonrijke camping in een schaduwrijk bos met oude lariksen en sparren.

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarp (dekzeil) of kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gekoot en gegeten kan worden.

Geen transport van materiaal

Deze cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je een carpool of vervoer voor je kajak zoekt.
Gehuurd materiaal kan bij ons in Schoorl worden opgehaald en moet daar ook weer terug worden gebracht.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

ItaliŽ

Plaats

St Sigmund / Kiens

Afstand NL

NL- Kiens 901 km

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
ItaliŽ - Isarco 234 16 / 08 / 20 Isarco - 5 dagen Bekijk
ItaliŽ - Isarco 234 23 / 08 / 20 Isarco - 5 dagen Bekijk