Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Hardenberg

Hardenberg

Een leuk oefenbaantje dat uitstekend geschikt is voor een kennismaking met wildwaterkajakken op stromend water.

Wildwaterbaantje combineren met Hohenlimburg

In het vlakke Nederland zijn geen wilde en woeste rivieren. Alleen de golven op de Noordzee of een wildwaterbaantje kan spektakel bieden. Het wildwaterbaantje in Hardenberg is van categorie wildwater I en bij uitstek geschikt voor beginners. Nadat je aan deze cursus hebt deelgenomen kun je meedoen met de niveau II cursus op het wat pittigere wildwaterbaantje in het Duitse Hohenlimburg.

Voor beginners is de combinatie met de cursus niveau II in Hohenlimburg aan te raden.

Voor wie?

In eerste instantie is deze cursus geschikt voor beginners maar ook wildwaterkajakkers met een beetje ervaring kunnen op de wildwaterbaan in Hardenberg leuk oefenen en trainen. Iets meer gevorderde kajakkers raden wij de wildwaterbaan in Hohenlimburg aan. Een korte introductiecursus die gericht is op een eerste kajakervaring op rustig stromend wild water duurt 1½, 2, 3 of 4 uur.
 

Tijdsduur

Wie voor het eerst gaat wildwaterkajakken moet rekening houden met de tijdsduur die nodig is voor de uitleg en het oefenen van basistechnieken op het gedeelte vlakwater onder aan de baan. Voor mensen zonder kajak ervaring is het eigenlijk zinloos om voor  1½ of 2 uur in te schrijven en verstandiger om voor 4 uur te kiezen. Wie wel al een beetje ervaring heeft en de basis uitleg met training op vlakwater over wil slaan kan wél voor 1½ of 2 uur kiezen. Geef dan s.v.p. bij de inschrijving niveau II aan. Je kunt dan iets later bij het groepje aansluiten.
 
Zijn er voor een bepaalde tijdsduur te weinig inschrijvingen niveau I dan kan gaat alleen de cursus met voldoende inschrijvingen door. Als voorbeeld: kies het merendeel voor de cursus van 4 uur en heb jij voor 3 uur ingeschreven dan kun je alleen mee doen als je ook voor de cursus van 4 urr kiest. Je krijgt hier uiteraard van te voren bericht over.

De locatie

Sinds 2014 is er in Hardenberg een leuke wildwaterbaan voor kajakkers. In 2020 worden er bij de wildwaterbaan ook toiletten en kleedruimtes gerealiseerd. Beginners kunnen op deze locatie kennis maken met het kajakken op stromend water en zich rustig voorbereiden op het echte wilde water van de Alpen of de Pyreneeën.
 
 

Verblijf

Omdat we op de locatie Hardenberg alleen korte kajakcursussen aanbieden is er geen verblijfsoptie. Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid zelf een camping of andere verblijfsaccommodatie zoeken.
Boek je deze cursus in combinatie met de wildwaterbaan in Hohenlimburg en wil je  een overnachting regelen, dan kun je het beste in Hohenlimburg een accommodatie zoeken.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.
 

Land

Nederland

Plaats

Hardenberg

Afstand NL

Utrecht - Hardenberg 130 km

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Nederland 1 05 / 04 / 20 Hardenberg dag
Leuk in combinatie Erft of Hohenlimburg
Bekijk
Nederland 1 09 / 05 / 20 Hardenberg dag
Leuk in combinatie Erft of Hohenlimburg
Bekijk
Nederland 1 30 / 05 / 20 Hardenberg dag
Leuk in combinatie Erft of Hohenlimburg
Bekijk
Nederland 1 19 / 09 / 20 Hardenberg dag
Leuk in combinatie Erft of Hohenlimburg
Bekijk
Nederland 1 03 / 10 / 20 Hardenberg dag
Leuk in combinatie Erft of Hohenlimburg
Bekijk
Nederland 1 31 / 10 / 20 Hardenberg dag
Leuk in combinatie Erft of Hohenlimburg
Bekijk