Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Frankrijk - PyreneeŽn

Handleiding Frankrijk - PyreneeŽn

 
Zie ook gang van zaken

Locatie

Spannend wildwateravontuur op de Gaves aan de voet van de Pyreneeën!
 
Pont de la Legende, Biarritz en Lourdes
In de Pyreneeën stromen veel bergbeekjes, die in de Pyrénéés Atlantiques samenkomen en interessante kajakrivieren vormen. Ter plaatse noemt men deze rivieren de Gaves. Het water van de Gaves is lekker warm. Mooie stroomversnellingen met golven worden afgewisseld met rustige stukken. Door deze afwisseling heb je enorm veel tijd om uitgebreid te oefenen. Heb je een bepaalde stroomversnelling bedwongen, dan kun je gewoon weer teruglopen om het nog eens te proberen. Tijdens de instructie ligt de oefenintensiteit hoog, omdat de oefenplekjes zich daar ideaal voor lenen. Wil je goed leren wildwatervaren, graag spannende stroomversnellingen bedwingen, maar ook even op adem kunnen komen, dan is deze cursus prima geschikt.

Verblijfskeuze

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen, tenzij anders staat vermeld. Voor wie op de camping verblijft hebben wij een kampeerplek gereserveerd.

Camping
Een sfeervol basiskamp in een authentieke omgeving. Ons basiskamp bevindt zich in Sauveterre de Béarn, een prachtig stadje aan de oevers van de Gave d' Oloron op de grens van de Béarn en het Baskenland. Vanuit het stadje heb je een prachtig uitzicht op de hoge toppen van de Pyreneeën. Deze gastvrije streek is nog niet zo ontdekt door de toeristen. Je kunt hier goed de sfeer proeven van de plaatselijke cultuur. Zo kun je bijvoorbeeld eens meedoen aan het in deze streek veel gespeelde kaatsspel "Pélote Basque".
 
Camping du Gave à Sauveterre
64390 Sauveterre de Béarn / Pyrénéés Atlantiques France

 
  • Europagaai reserveert voldoende plek op de camping en deze kunnen ter plekke aan de campingbaas worden betaalt. Wie eerder wil arriveren of langer wil blijven kan dat aan ons doorgeven. Wens je op de camping een stacaravan te huren dan kun je dit zelf met de campingbaas regelen via de website campingdugave.
 
Luxer verblijf
Wie een luxer verblijf wenst kan in de naaste omgeving een hotel of appartement zoeken. Voor het ontbijt en/of diner heb je de keuze om in het hotel te eten of bij de groep op de camping aan te schuiven.

Aankomst

Op de aanvangsdag van de cursus word je om 16.00 uur op onze locatie verwacht. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen.
Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tentje of ander kampeermiddel installeert. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je om 16.00 uur op ons basiskamp.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum van onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
De afstand vanaf de Nederlandse grens tot aan de locatie Sauveterre de Béarn in de Franse Pyreneeën is ± 1.300 km.
 
Openbaarvervoer
Per vliegtuig: cheaptickets - vliegwinkel - tix - skyscanner
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Als je met de trein wilt komen dan kun je het beste de TGV van Parijs via Bordeaux naar Dax nemen. In Dax aangekomen kun je overstappen op de trein richting Lourdes/Pau, je stapt dan uit op het station van Puyoo. Vanuit Puyoo gaan er bussen naar Sauveterre de Béarn. (Vanuit Dax kun je ook met de bus naar Sauveterre de Béarn komen) De routebeschrijving en gegevens over de camping ontvang je gelijktijdig met een boekingsbevestiging of wij sturen deze gegevens op verzoek van tevoren toe.

Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden..