Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Franse PyreneeŽn

Franse PyreneeŽn

In de Franse Pyreneeën stromen veel bergbeekjes, die in de Pyrénéés Atlantiques samenkomen en interessante kajakrivieren vormen. Ter plaatse noemt men deze rivieren de Gaves. Het water van de Gaves is lekker warm.

Een vakantie met pit!

Mooie stroomversnellingen met golven worden afgewisseld met rustige stukken. Door deze afwisseling heb je enorm veel tijd om uitgebreid te oefenen. Heb je een bepaalde stroomversnelling bedwongen, dan kun je gewoon weer teruglopen om het nog eens te proberen. Tijdens de instructie ligt de oefenintensiteit hoog, omdat de oefenplekjes zich daar ideaal voor lenen. Wil je goed leren wildwatervaren, graag spannende stroomversnellingen bedwingen, maar ook even op adem kunnen komen, dan is deze cursus prima geschikt.

Voor wie?

Wil je goed leren wildwaterkajakken, graag spannende stroomversnellingen bedwingen, maar ook voldoende tijd om rustig te kunnen genieten? Dan is deze cursus prima geschikt. In het voorjaar is de waterstand wat hoger en de cursus iets pittiger.

De locatie

In dit karakteristieke stukje Frankrijk vind je een mooi groen en lieflijk landschap. Het schitterende plaatsje Sauveterre de Béarn ligt op loopafstand boven de camping. Gezellige winkelstraatjes met terrasjes nodigen uit voor een bezoek. Een vakantie in dit gebied kan goed gecombineerd worden met een dagtripje naar Lourdes of Biarritz. Ook de Costa's zijn niet al te ver en bieden de mogelijkheid om je vakantie uit te breiden met veel vertier. Voor de wandelaar en mountainbiker of fietser zijn er vele routes uitgezet in de Franse Pyreneeën. Op elk niveau kan men hier terecht en ook meerdaagse tochten zijn mogelijk. De bruine beer is in dit gebied uitgezet en ook al is de kans zeer klein, misschien kun je als je goed oplet, een glimp van hem opvangen. 

De camping

De camping ligt aan de voet van het plaatsje Sauveterre de Béarn. Een prachtig oud gezellig Frans dorpje aan de Gave d' Oloron. Wie zijn vakantie na de kajakcursusweek wil verlengen raakt hier niet uitgekeken.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

Frankrijk

Plaats

Sauveterre de Bťarn

Afstand NL

NL - Sauveterre de Bťarn 1.150 km

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Frankrijk - PyreneeŽn 12 19 / 07 / 20 Franse PyreneeŽn - 5 dagen Bekijk
Frankrijk - PyreneeŽn 12 19 / 07 / 20 Franse PyreneeŽn - 3 dagen Bekijk
Frankrijk - PyreneeŽn 12 25 / 07 / 20 Franse PyreneeŽn - 3 dagen Bekijk
Frankrijk - PyreneeŽn 123 25 / 07 / 20 Franse PyreneeŽn - 5 dagen Bekijk
Frankrijk - PyreneeŽn 12 01 / 08 / 20 Franse PyreneeŽn - 3 dagen Bekijk
Frankrijk - PyreneeŽn 12 08 / 08 / 20 Franse PyreneeŽn - 5 dagen Bekijk
Frankrijk - PyreneeŽn 12 08 / 08 / 20 Franse PyreneeŽn - 3 dagen Bekijk