Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Franse Alpen

Franse Alpen

Een spectaculaire kajakcursus In één van de mooiste gebieden van Frankrijk. In de Franse Alpen stromen de Durance, Guil, Ubaye en nog meer schitterende rivieren. De smalle zijbeken in het gebied van de Durance hebben elk een eigen karakter en zijn een ware uitdaging.

Een vakantie met pit!

Schitterende rivieren in een zeer afwisselend landschap nodigen uit om te oefenen en te spelen. We dansen op de golven van de Durance en komen bij misschien wel de beroemdste kajakplek van Europa: “le Rabioux”, ook wel het “Gat van de Durance” genoemd. Als we ons thuis voelen op het snelstromende water gaan we naar de zijbeken van de Durance. Te denken valt aan de Ubaye, Guil en Guisane. Deze zijn wat smaller en meer verblokt dan de Durance waardoor je stuurmanskunst flink op de proef zal worden gesteld.

Voor wie?

Een kajakcursus in dit gebied is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde kajakker. De beginnende kajakker kan rustig oefenen op de rivier de Durance, terwijl de gevorderde kajakkers het pittigere water kunnen opzoeken op de zijbeken van deze rivier.

De locatie

Niet voor niets staan de Franse Alpen al jaren lang op ons programma! De veelzijdigheid van dit waterrijke gebied stelt ons in de gelegenheid om voor iedereen en op elk niveau schitterende wildwaterkajakcursussen te organiseren. We verblijven vlak bij het plaatsje Guillestre. Waar veel gezellige terrasjes en winkelstraatjes zijn. Naast wildwaterkajakken is er in de Franse Alpen veel te beleven. Het gebied is op toerisme ingesteld en heeft veel bezienswaardigheden op gebied van natuur en cultuur. Ook op gebied van sport wordt hier zomers en 's winters veel georganiseerd. Op onze stek in de Franse Alpen zul je je dan ook niet snel vervelen.

De camping

De camping ligt aan de rivier de Durance. Vanuit je tent kun je het water horen stromen en heb je uitzicht op de Alpenreuzen. Met helder weer kun je zelfs de gletsjer "Glacier Blanc" in de verte zien liggen. Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak met kussen nodig. Je verblijft op eigen kosten.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

Frankrijk

Plaats

Guillestre

Afstand NL

NL - Reotier 961 km

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Frankrijk - Alpen 123 02 / 08 / 20 Franse Alpen - 5 dagen Bekijk
Frankrijk - Alpen 123 02 / 08 / 20 Franse Alpen - 3 dagen Bekijk
Frankrijk - Alpen 123 09 / 08 / 20 Franse Alpen - 5 dagen Bekijk
Frankrijk - Alpen 123 09 / 08 / 20 Franse Alpen - 3 dagen Bekijk