Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Frankrijk - Wildwaterbanen

Handleiding Frankrijk - Wildwaterbanen

 
Zie ook gang van zaken

Licentie

Om op de wildwaterbaan te mogen varen heb je een vaarlicentie nodig. Dit kan bij het aanmelden op de camping aan de receptie worden doorgegeven. De kosten van de licentie komen dan op je campingrekening en kan na afloop van de cursus bij de receptie worden betaald.

Locatie

Isle de la Serre
Een perfecte wildwaterbaan aan de Rhône in Frankrijk met een ideale verblijfslocatie direct aan het water en op nog geen 750 km vanaf de Nederlandse grens. Vanuit de tent kan iedereen de kajakkers op het water volgen. Een prachtig schouwspel!. De omgeving is schitterend mooi en in de verschillende karakteristieke Franse plaatsjes en dorpjes kun je gezellig vertoeven. Deze cursus is uitstekend geschikt voor kajakkers die veel willen leren en weinig willen rijden, maar ook ideaal als de partner of familie niet kajakt maar wel mee wil.

Saint Pierre de Boeuf
Wildwaterbaan Saint Pierre de Boeuf ligt in de regio Loire 50 km ten Zuiden van Lyon. De baan wordt gevoed met het water uit de Rhône. Het baantje is ongeveer 350 meter lang heeft vele keerwaters en flink wat verval. Een plus punt aan deze baan is dat je via een meertje terug kunt varen en doormiddel van een transportband terug naar het begin van de baan wordt vervoerd. Je staat dus weer moeiteloos klaar voor een volgend rondje of kunt na het varen onder de warme douche springen.

Verblijfskeuze

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen, tenzij anders staat vermeld. Voor wie op de camping verblijft hebben wij een kampeerplek gereserveerd.
 
Camping
Op beide locaties ligt de camping rechtstreeks aan de wildwaterbaan. Vanuit je tent kun je het water horen stromen. Na het varen hoef je niet op en neer te rijden maar kun je gelijk onder de warme douche springen.

Camping Isle de la Serre
Espaces Eaux Vives  
38390 Porcieu
Tel. vanuit Nederland: 0033-0-474366761
Website: www.espaceeauvive.fr
Campingprijzen

Camping Saint Piere de Bœuf
Espaces Eaux Vives
Avenue du Rhône     
42520 Saint Pierre de Boeuf
Tel: 0033-0-474871609
Website: www.espaceeauxvives.com

Campingprijzen
 
Hotelverzorging

Wie een luxer verblijf wenst kan in een hotel overnachten dat in de buurt van het plaatsje Saullt Brenaz ligt. Voor het ontbijt en/of diner heb je de keuze om in het hotel te eten of bij de groep op de camping aan te schuiven.

Hotel in Sault brenaz:
Hotel Restaurant du Rhône Sault Brenaz  
38, Grande Rue - 01790 SAULT BRENAZ

Hotels in Saint Pierre de Boeuf
Le cottage Pëlussin ** 50 pers.
Tel. : (33) 4 74875252
(afstand van de baan 11km)

Malaviot Malleval ** 10 pers.
Tel. : (33) 474871051
(afstand van de baan 5km)

Les oves le péage de Rousillon ** 9 pers.
Tel.: 0474879907
(afstand van de baan 2km)
 
Hotel Ibis **  150 PERS.
St Rambert d'albon
Tel. : (33) 75030400
(afstand van de baan 15km)

Hotel Gril de Chanas
 Tel. : (33) 474842525
 

Aankomst

Op de aanvang dag van de cursus word je om 16.00 uur op onze locatie verwacht. Soms is het ook mogelijk om de andere ochtend te arriveren. Dit staat dan bij de betreffende cursus vermeldt. Zorg dan wel dat je dit tijdig doorgeeft en om 10:00 uur aanwezig bent. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen. Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tentje of ander kampeermiddel installeert. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je om 16.00 uur op de locatie.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum op onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
De afstand vanaf de Nederlandse grens tot aan de Isle de la Serre is ± 750 km.
De afstand vanaf de Nederlandse grens tot aan de Saint Pierre de Boeuf is ± 800 km.
De routebeschrijving en gegevens over de camping ontvang je gelijktijdig met een boekingsbevestiging of wij sturen deze gegevens op verzoek van tevoren toe.
 
Treinreizigers
Isle de la Serre
Met de trein reis je eerst naar Lyon Part-Dieu. Van daar neem je een trein naar Amberieu. Met de bus is het nog ongeveer 20 kilometer naar de camping in Sault Brenaz.Met de trein reis je eerst naar Lyon Part-Dieu. Van daar neem je een trein naar Amberieu. Met de bus is het nog ongeveer 20 kilometer naar de camping in Sault Brenaz.
 
St Pierre de Boeuf
Met de trein reis je eerst naar Vienne. Vanaf het station is het nog ongeveer 20 kilometer naar de wildwaterbaan in Saint Pierre de Boeuf.
 
Voor meer reisinformatie kijk je op: www.routenet.nl of www.autohuur.nl of www.vliegtickets.nl of www.nsinternationaal.nl of plannerint.b-rail.be.

Geld

In Frankrijk kun je met de euro (€) betalen. Geldopname is mogelijk bij de geldautomaten en met een creditcard kun je vrijwel overal terecht. Ook op de camping kun je met creditcard te betalen. In Guillestre is een pinautomaat aanwezig.

Telefoneren

Telefoneren vanuit Frankrijk naar Nederland gaat als volgt: 0031 of +31 en het netnummer zonder de 0.
Telefoneren vanuit Nederland naar Frankrijk gaat als volgt: 0033 of +33 en het netnummer zonder de 0.
Bellen met een mobiele telefoon is geen probleem.

Verkeersbureau

Frans Nationaal Verkeersbureau
Prinsengracht 670
1017 KX  Amsterdam
Tel. 0900-1122332
Fax. 020-6203339

Franse weetjes

Een aantal woorden om alvast te oefenen
NL: Goedendag | FR: bonjour | Uitspraak: bonsjoer  
NL: Goedemorgen | FR: bon matin | Uitspraak: bonmaatèn  
NL: Goedenavond | FR: bonsoir | Uitspraak: bonswaar  
NL: Tot ziens | FR: au revoir | Uitspraak: ooievaar  
NL: Ja / Nee | FR: oui/non | Uitspraak: wie/non  
NL: Dank u wel | FR: merci | Uitspraak: mèrsie  
NL: (groot) Bier | FR: demi | Uitspraak: dummie  
NL: Rivier | FR: la rivière | Uitspraak: laa rievjère  
NL: Beek | FR: ruisseau | Uitspraak: rwiezoo  
NL: Waterval | FR: cascade | Uitspraak: kaskaade

Een paar Franse specialiteit gerechten
  • Tripes (gebakken ingewanden)
  • Truite (forel)
  • Tartiflette (aardappelschijfjes met saus uit de oven)
  • Raclette (gesmolten kaas schrapen)
  • Andouilette (worst van ingewanden)
Een paar Franse drankjes
  • Pastis (een anijsachtige drank)     
  • Genepi (een likeur op basis van een edelweiss-achtig plantje)
Tellen
0=zero 1=un(m)/une(v) 2=deux 3=troix 4=quattre 5=cinq 6=six 7=sept 8=huit 9=neuf 10=dix

Gewichten
NL: Ons | SLO: Deset dka | Uitspraak: des'set de'ka
NL: Gram | FR: gramme | Uitspraak: kramm
NL: Ons | FR: cent grammes | Uitspraak: sant krammes
NL: Pond | FR: demi kilo | Uitspraak: dummie kielo
NL: Kilo | FR: kilo | Uitspraak: kielo

Wat heeft de Franse Alpen nog meer te bieden

Bezienswaardigheden Sault Brenaz (Isle de la Serre)
Een klein plaatsje gelegen aan de Rhône met een wijds uitzicht over het dal. Via de oude weg naar Lagnieu kom je verschillende dorpjes tegen met een typerend Franse karakter en oude huizen waarvan rust uitstraalt

Isle de la serre
Isle de la serre is de naam van de wildwaterbaan. De baan is aangelegd naast een stuw in de Rhône bij het plaatsje Sault Brenaz. De wildwaterbaan is eigenlijk al een bezienswaardigheid in dit gebied.

Chartreuse de Portes
De Rhône stroomt hier door een breed dal met aan beide zijdes van de rivier een laag bergachtig gebied van ongeveer 1000 meter hoog. Bij een wandeling of mooie toerrit met de auto of de mountainbike merk je al snel dat de bergen niet hoog maar wel erg steil zijn. Aan de Noordkant van onze locatie kun je via een pas de bergtop "Chartreuse de Portes" van 1025 meter bereiken.

Lagnieu en Montalieu
Deze twee iets grotere plaatsjes liggen op ongeveer 10 km. ten Noordwesten respectievelijk ten Zuidoosten van Isle de la Serre. Naast een supermarkt vinden we hier ook leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes.

Amberieu
Dit is de dichtstbijzijnde grotere plaats waar je naar hartelust kunt winkelen.

De Grot van La Balme
Niet ver van onze locatie, op de weg van Lagnieu naar Cremieu, kom je deze grot tegen. De weelde en de veelsoortigheid van de onderaardse verschijnselen maken van de grot een natuurwonder. Met een rondleiding van anderhalf uur ontdek je: de monumentaal ingangsportaal, de twee kapellen die daaronder zijn, de natuurlijke doolhoven die door het water werden gegraven, een ondergrondse rivier waarvan de bron onbekend is, en natuurlijk de stalactieten en stalagmieten die een hoogte van 3 meter kunnen bereiken!
 
Bezienswaardigheden Saint Pierre de Boeuf
Naast de sportieve activiteiten staat Saint Piere de Boeuf en de regio Loire bekend om zijn uitstekende kwaliteit van wijn. De natuur rondom Saint Pierre is schitterend en zeker een wandeling waard.  Wat je misschien niet zou verwachten is dat Lyon naast veel culturele en sportieve mogelijkheden ook schitterende natuur te bieden heeft.

Lyon
Saint Pierre de Boeuf ligt nog geen 50 kilometer rijden vanaf de stad Lyon. In deze stad is een zeer levendig vertier en veel culturele bezienswaardigheden zoals de reünie in Vieux Lyon, het schitterende kathedraal Notre Dame de Fourvière of Hôtel de Ville.

Safari de Peaugres
Op ongeveer 15 minuten van Saint Pierre de Boeuf ligt het safaripark de Peaugres.
Kijk voor meer informatie op www.safari-peaugres.com of bel 04 75 33 00 32

Nationaal park of Pilat
Ook vlakbij ligt het nationaal park of Pilat. Een prachtig natuurgebied met spectaculair uitzicht.