Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Frankrijk - Wildwaterbanen

Handleiding Frankrijk - Wildwaterbanen

 
Zie ook gang van zaken

Licentie

Om op de wildwaterbaan te mogen varen heb je een vaarlicentie nodig. Dit kan bij het aanmelden op de camping aan de receptie worden doorgegeven. De kosten van de licentie komen dan op je campingrekening en kan na afloop van de cursus bij de receptie worden betaald.

Locatie

Isle de la Serre
Een perfecte wildwaterbaan aan de Rhône in Frankrijk met een ideale verblijfslocatie direct aan het water en op nog geen 750 km vanaf de Nederlandse grens. Vanuit de tent kan iedereen de kajakkers op het water volgen. Een prachtig schouwspel!. De omgeving is schitterend mooi en in de verschillende karakteristieke Franse plaatsjes en dorpjes kun je gezellig vertoeven. Deze cursus is uitstekend geschikt voor kajakkers die veel willen leren en weinig willen rijden, maar ook ideaal als de partner of familie niet kajakt maar wel mee wil.

Saint Pierre de Boeuf
Wildwaterbaan Saint Pierre de Boeuf ligt in de regio Loire 50 km ten Zuiden van Lyon. De baan wordt gevoed met het water uit de Rhône. Het baantje is ongeveer 350 meter lang heeft vele keerwaters en flink wat verval. Een plus punt aan deze baan is dat je via een meertje terug kunt varen en doormiddel van een transportband terug naar het begin van de baan wordt vervoerd. Je staat dus weer moeiteloos klaar voor een volgend rondje of kunt na het varen onder de warme douche springen.

Verblijfskeuze

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen, tenzij anders staat vermeld. Voor wie op de camping verblijft hebben wij een kampeerplek gereserveerd.
 
Camping
Op beide locaties ligt de camping rechtstreeks aan de wildwaterbaan. Vanuit je tent kun je het water horen stromen. Na het varen hoef je niet op en neer te rijden maar kun je gelijk onder de warme douche springen.

Camping Isle de la Serre
Espaces Eaux Vives  
38390 Porcieu
Tel. vanuit Nederland: 0033-0-474366761
Website: www.espaceeauvive.fr
Campingprijzen

Camping Saint Piere de Bœuf
Espaces Eaux Vives
Avenue du Rhône     
42520 Saint Pierre de Boeuf
Tel: 0033-0-474871609
Website: www.espaceeauxvives.com

Campingprijzen
 
Hotelverzorging

Wie een luxer verblijf wenst kan in een hotel overnachten dat in de buurt van het plaatsje Saullt Brenaz ligt. Voor het ontbijt en/of diner heb je de keuze om in het hotel te eten of bij de groep op de camping aan te schuiven.

Hotel in Sault brenaz:
Hotel Restaurant du Rhône Sault Brenaz  
38, Grande Rue - 01790 SAULT BRENAZ

Hotels in Saint Pierre de Boeuf
Le cottage Pëlussin ** 50 pers.
Tel. : (33) 4 74875252
(afstand van de baan 11km)

Malaviot Malleval ** 10 pers.
Tel. : (33) 474871051
(afstand van de baan 5km)

Les oves le péage de Rousillon ** 9 pers.
Tel.: 0474879907
(afstand van de baan 2km)
 
Hotel Ibis **  150 PERS.
St Rambert d'albon
Tel. : (33) 75030400
(afstand van de baan 15km)

Hotel Gril de Chanas
 Tel. : (33) 474842525
 

Aankomst

Op de aanvang dag van de cursus word je om 16.00 uur op onze locatie verwacht. Soms is het ook mogelijk om de andere ochtend te arriveren. Dit staat dan bij de betreffende cursus vermeldt. Zorg dan wel dat je dit tijdig doorgeeft en om 10:00 uur aanwezig bent. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen. Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tentje of ander kampeermiddel installeert. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je om 16.00 uur op de locatie.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum op onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
De afstand vanaf de Nederlandse grens tot aan de Isle de la Serre is ± 750 km.
De afstand vanaf de Nederlandse grens tot aan de Saint Pierre de Boeuf is ± 800 km.
De routebeschrijving en gegevens over de camping ontvang je gelijktijdig met een boekingsbevestiging of wij sturen deze gegevens op verzoek van tevoren toe.
 
Openbaarvervoer
Per vliegtuig: cheaptickets - vliegwinkel - tix - skyscanner
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.
 
Isle de la Serre
Met de trein reis je eerst naar Lyon Part-Dieu. Van daar neem je een trein naar Amberieu. Met de bus is het nog ongeveer 20 kilometer naar de camping in Sault Brenaz.Met de trein reis je eerst naar Lyon Part-Dieu. Van daar neem je een trein naar Amberieu. Met de bus is het nog ongeveer 20 kilometer naar de camping in Sault Brenaz.
 
St Pierre de Boeuf
Met de trein reis je eerst naar Vienne. Vanaf het station is het nog ongeveer 20 kilometer naar de wildwaterbaan in Saint Pierre de Boeuf.