Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Frankrijk Wildwaterbanen

Frankrijk Wildwaterbanen

Absoluut een topper voor de vergevorderde kajakker. We kijken in welk gebied de beste waterstand staat en rijden gezamenlijk naar de locaties die het meest geschikt zijn voor een echte gevorderden cursus.

Voor een actieve vakantie boek je de wildwaterbaan mix in Frankrijk

Er is een 3-daagse cursus op Isle de la Serre en een 3-daagse cursus op Saint Pierre de Boeuf. De cursussen kunnen in combinatie of afzonderlijk geboekt worden. Met
de beginnende kajakker gaan we flink oefenen op de verschillende wildwater kajaktechnieken. De baantjes bevatten snelle stroomversnellingen en veel stenen waar achter mooie keerwaters ontstaan. Voor de gevorderde kajakker zijn er genoeg golfjes en walsjes waar we kunnen surfen en waar diegenen die willen freestylekajakken freestyle moves kunnen leren of oefenen. In het midden van de week is er een rustdag en verplaatsen we ons naar het andere wildwaterbaantje waar we nog meer spektakel kunnen verwachten.

Voor wie?

Beide wildwaterbaantjes zijn zeer geschikt voor de beginnende kajakker, de kajakker met enige kajakervaring en de kajakker met ruime kajakervaring.

De locatie

Isle de la Serre
Een perfecte wildwaterbaan aan de Rhône in Frankrijk met een ideale verblijfslocatie direct aan het water en op nog geen 750 km vanaf de Nederlandse grens. Vanuit de tent kan iedereen de kajakkers op het water volgen. Een prachtig schouwspel!. De omgeving is schitterend mooi en in de verschillende karakteristieke Franse plaatsjes en dorpjes kun je gezellig vertoeven. Deze cursus is uitstekend geschikt voor kajakkers die veel willen leren en weinig willen rijden, maar ook ideaal als de partner of familie niet kajakt maar wel mee wil. Het hoogtepunt van deze baan is de 2 meter hoge shute waar we vanaf zullen glijden. Zeer spectaculair en mooi voor op de foto!
 
Saint Pierre de Boeuf
Wildwaterbaan Saint Pierre de Boeuf ligt in de regio Loire 50 km ten Zuiden van Lyon. De baan wordt gevoed met het water uit de Rhône. Het baantje is ongeveer 350 meter lang heeft vele keerwaters en flink wat verval. Een plus punt aan deze baan is dat je via een meertje terug kunt varen en doormiddel van een transportband terug naar het begin van de baan wordt vervoerd. Je staat dus weer moeiteloos klaar voor een volgend rondje of kunt na het varen onder de warme douche springen. 

Verblijf

Op beide locaties ligt de camping rechtstreeks aan de wildwaterbaan. Vanuit je tent kun je het water horen stromen. Na het varen hoef je niet op en neer te rijden maar kun je gelijk onder de warme douche springen.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding

Impressie

 

Land

Frankrijk

Plaats

Sault Brenaz - St Pierre de Boeuf

Valuta

Euro

Afstand NL

NL - Sault Brenaz 701 km / NL - St Pierre de Boeuf 748 km

Taal

Frans

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring

Extra

Reserveer tijdig en profiteer
van de vroegboekkorting.
Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Frankrijk - Wildwaterbanen 123 16 / 02 / 19 Wildwaterbaan Mix - 7 dagen (inclusief rustdag) Bekijk
Frankrijk - Wildwaterbanen 123 16 / 02 / 19 Isle de la Serre (Sault Brenaz) - 3 dagen Bekijk
Frankrijk - Wildwaterbanen 23 20 / 02 / 19 St. Pierre de Boeuf - 3 dagen Bekijk
Frankrijk - Wildwaterbanen 123 23 / 02 / 19 Wildwaterbaan Mix - 7 dagen (inclusief rustdag) Bekijk
Frankrijk - Wildwaterbanen 123 23 / 02 / 19 Isle de la Serre (Sault Brenaz) - 3 dagen Bekijk
Frankrijk - Wildwaterbanen 23 27 / 02 / 19 St. Pierre de Boeuf - 3 dagen Bekijk