Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Frankrijk - Huningue

Handleiding Frankrijk - Huningue

Licentie
Locatie
Verblijfskeuze
Aankomst
Reis naar de cursus plaats
Geen transport van materiaal
 
Zie ook gang van zaken

Licentie

Om in Huningue te mogen varen moet er ter plekke een vaarlicentie worden gekocht. De kosten hiervoor waren in 2019 € 16,50 per dag. Bij voldoende deelname wordt er een 10 rittenkaart gekocht. Deze kost € 65,- en wordt dan door het aantal deelnemers gedeeld. Bij 10 deelnemers wordt de prijs voor een vaarlicentie in dat geval € 6,50 per persoon per dag.
 
De licentie zit niet bij de prijs inbegrepen en moet ter plekke aan de beheerder van de baan of aan de instructeur worden betaald. De vaarlicentie doen wij niet bij de prijs in omdat op deze manier de licentiekosten bij een voortijdige annulering niet aan jou doorberekend hoeft te worden.

Locatie

Het plaatsje Huningue ligt  in Frankrijk op de grens met Zwitserland en Duitsland. Langs het plaatsje stroomt de rivier de Rhein. In een park is de wildwaterbaan aangelegd. Deze is ruim 350 meter lang en van een stevig kaliber wildwater!

Verblijfskeuze

Zelf regelen of te gast bij Remko en Leonie in het Duitse Kleines Wiesental
De kampeerboerderij van Europagaai instructeur Remko en zijn vrouw Leonie ligt in het gezellige kleine plaatsje Kleines Wiesental in Duitsland. Van hieruit gaan we naar de wildwaterbaan Huningue in Frankrijk of een van de wildbeken in de buurt. Als er plek is kun je met eigen kampeermiddel kamperen en gebruik maken van de faciliteiten van de kampeerboerderij. In overleg kijken is hier misschien ook de verzorging mogelijk. Deze bestaat uit twee maal ontbijt en lunchpakket en een maal diner. Drankjes zijn daarbij niet inbegrepen.
 
Het adres is:
Wieser Dorfstrasse 11 
79692 Kleines Wiesental in Duitsland
Website: zie hier

Aankomst

Op de dag van aankomst kun je vanaf 19:00 uur in de kampeerdboerderij van Remko en Leonie terecht.
We verwachten dat iedereen uiterlijk op de eerste vaardag om 8:00 's ochtend in Kleines Wiesental aanwezig is.
 
Als je later arriveert stellen we het op prijs dat je doorgeeft hoe laat je denkt aan te komen. Wees je er bewust van dat de groep niet op je kan blijven wachten. Zorg dus dat je op tijd bent.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum op onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
De afstand vanaf de Nederlandse grens bij Arnhem tot aan Kleines Wiesental in Duitsland is 640 km.
De routebeschrijving en gegevens over de camping ontvang je gelijktijdig met een boekingsbevestiging of wij sturen deze gegevens op verzoek van tevoren toe.
 
Openbaarvervoer
Per vliegtuig: cheaptickets - vliegwinkel - tix - skyscanner
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.

Geen transport van materiaal

Deze cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak en materiaal meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je vervoer zoekt.