Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Frankrijk Huningue

Frankrijk Huningue

Het Franse plaatsje Huningue ligt op de grens van Zwitserland en Duitsland aan de Rhein. Via een aftakking ligt er een pittige wildwaterbaan dat uitsluitend geschikt is voor kajakkers met enige ervaring. Het baantje is ongeveer 350 meter lang en heeft strakke keerwaters, golven, walsen en leuke stroomversnellingen. Bij voldoende waterstand zijn er in de nabije omgeving ook leuke riviertjes te bevaren.

Alleen met eigen vervoer materiaal

Deze cursus is alleen toegankelijk als je zelf het vervoer van materiaal regelt. Dit kan een eigen kajak zijn maar ook een huurkajak die met eigen vervoer of via een carpool getransporteerd wordt.

Wildwater

Bovenaan de wildwaterbaan is een rustig meertje. Hier starten we met het los maken van de spieren. De invaart van de baan heeft een walsje dat ook voor freestylen wordt gebruikt. Hoewel de baan vrij recht is, zijn er veel leuke bochtstromingen in te vinden. De moeilijkheidsgraad is vergelijkbaar met de wildwaterbaantjes bij Lyon (die bij veel kajakkers al bekend zijn). De stroomversnellingen liggen echter sneller achter elkaar. Dit maakt het baantje in Huningue uitermate geschikt voor gevorderden en kajakkers met enige wildwaterervaring.

Voor wie?

Kajakkers met enige ervaring, gevorderden maar ook freestylekajakkers kunnen op het baantje Huningue uitstekend terecht. Ben je in het bezit van een wildwaterkajak en een freestyleboot neem die dan beide mee. Je zilt versteld staan wat er op het wildwaterbaantje allemaal mogelijk is.

De locatie in Huningue en kosten van licentie

Het wildwaterbaantje ligt in een park en om te mogen kajakken moet je een licentie kopen. De kosten hiervoor in 2015 zijn: € 6,50 voor 2 uurtjes of € 16,50 voor een dag. Bij een groep wordt het interessant om een 10 rittenkaart te nemen. Deze kost € 60,00, wat bij 10 deelnemers neer komt op € 6,00 per dag. De kosten van de licentie zit niet bij de cursusprijs inbegrepen en voor eigen rekening.

Verblijf

Niet ver van het wildwaterbaantje ligt in Duitsland Kleines Wiesental. Hier kun je met eigen kampeermiddel gebruik maken van de campingfaciliteiten bij de kampeerboerderij van Europagaai instructeur Remko. Je kunt ook deelnemen aan de verzorging van de maaltijden. Er zijn 2 overnachtingen met ontbijt/lunchpakket en er is 1 maal diner (de prijs op het boekingsformulier is excl. drankjes).

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Land

Duitsland

Plaats

Hüningen

Valuta

Euro

Afstand NL

NL- Hüningen 650 km

Taal

Duits

Niveaus

  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring

Extra

Geen cursussen gevonden.
Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status