Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Frankrijk Huningue

Frankrijk Huningue

Het Franse plaatsje Huningue ligt op de grens van Zwitserland en Duitsland aan de Rhein. Via een aftakking ligt er een pittige wildwaterbaan dat uitsluitend geschikt is voor kajakkers met enige ervaring. Het baantje is ongeveer 350 meter lang en heeft strakke keerwaters, golven, walsen en leuke stroomversnellingen. Bij voldoende waterstand zijn er in de nabije omgeving ook leuke riviertjes te bevaren.

Wildwater

Bovenaan de wildwaterbaan is een rustig meertje. Hier starten we met het los maken van de spieren. De invaart van de baan heeft een walsje dat ook voor freestylen wordt gebruikt. Hoewel de baan vrij recht is, zijn er veel leuke bochtstromingen in te vinden. De moeilijkheidsgraad is vergelijkbaar met de wildwaterbaantjes bij Lyon (die bij veel kajakkers al bekend zijn). De stroomversnellingen liggen echter sneller achter elkaar. Dit maakt het baantje in Huningue uitermate geschikt voor gevorderden en kajakkers met enige wildwaterervaring.

Voor wie?

Kajakkers met enige ervaring, gevorderden maar ook freestylekajakkers kunnen op het baantje Huningue uitstekend terecht. Ben je in het bezit van een wildwaterkajak en een freestyleboot neem die dan beide mee. Je zal versteld staan wat er op het wildwaterbaantje allemaal mogelijk is.

De locatie in Huningue en kosten van licentie

Het wildwaterbaantje ligt in een park en om te mogen kajakken moet je een licentie kopen. De kosten hiervoor waren in 2019  € 16,50 voor een dag. Bij een groep wordt het interessant om een 10 rittenkaart te nemen. Deze kost € 65,00, wat bij 10 deelnemers neer komt op € 6,50 per dag. De kosten van de licentie zit niet bij de cursusprijs inbegrepen en voor eigen rekening.

Verblijf

Je kunt zelf een verblijsaccommodatie zoeken of wij kijken of je op de kampeerboerderij  van Europagaai instructeur Remko terrecht kunt. De kampeerboerderij ligt niet ver van het wildwaterbaantje in het Duitse Kleines Wiesental. Je verblijft daar met eigen kampeermiddel en kunt gebruik maken van de campingfaciliteiten. In overleg is het ook mogelijk om deel te nemen aan de verzorging van de maaltijden. Dit is exclusief de prijs van drankjes. Bij twee overnachtingen is er twee maal ontbijt/lunchpakket en een maal een diner.

Geen transport van materiaal

Deze cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak en materiaal meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je vervoer zoekt.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

Duitsland

Plaats

Hüningen

Afstand NL

NL- Hüningen 650 km

Niveaus

  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Frankrijk - Huningen 23 10 / 04 / 20 Huningue - 2 dagen Bekijk