Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Franse rivieren in de Cevennen en Auvergne

Franse rivieren in de Cevennen en Auvergne

De Tarn en Allier zijn prachtige wildwaterrivieren en stromen door de Cevenne en Auvergne in het zuiden van Frankrijk. De Tarn loopt door een ruig en diep ingeslepen gebied in een schitterend landschap. De Gorges du Tarn is een diepe canyons en zal een adembenemende indruk op je maken. De Allier stroomt door een oer oud vulkaan gebiedt met pittoreske Franse dorpjes en een schitterend natuur. De bovenloop van de Allier is dikwijls alleen in het voorjaar te bevaren en de kloof van de Allier zal je hart sneller doen kloppen.

Vreemd gevormde rotsformaties, roofvogels en pittoreske dorpjes

De Tarn stroomt door één van de mooiste kloven van Europa. In de zomer is dit dan ook een druk bezocht toeristisch gebied, maar in het voorjaar is het er rustiger en staat er ook meer water in de rivier. Hierdoor wordt de Tarn een stukje pittiger en interessant om te leren wildwaterkajakken. Een gunstige bijkomstigheid is dat de temperatuur van het water in de rivier relatief warmer is dan bijvoorbeeld de Alpenrivieren.
De Allier is een erg leuke rivier om op te wildwaterkajakken. Rustige stukken worden afgewisseld met mooie stroomversnellingen. Naast de stroomversnellingen die door de natuur gevormd zijn, zitten in deze rivier een aantal dammetjes met daarin de zo genoemde glijgoten (glijbanen) speciaal voor de kajakkers aangelegd. Spectaculair om vanaf te gaan en erg mooi voor op de foto!

Voor wie?

De Tarn is voor de beginnende kajakker de ideale locatie om kennis te maken met het wildwaterkajakken. Voor de kajakker met enigszins ervaring is de Tarn een prachtige locatie om de kajaktechnieken weer even op te frisse. Tussen de stroomversnellingen door is er voldoende tijd om te genieten van de natuur, het heldere water en de roofvogels die boven de gorge rondcirkelen.
De Allier heeft veel oefenplekjes en de stroomsnelheid van het water is ideaal om de kajak technieken tot in de puntjes te leren, te perfectioneren of tijdens het afvaren van de geweldige natuur te genieten.

De locatie

De Tarn ligt in het zuidwesten van Frankrijk in de regio Midi-Pyrénées. Langs de rivier de Tarn liggen vele kleine plaatsjes. Millau en St Etienne behoren tot de grootste en Les Vigne, La Rozier, La Malene en Peyre zijn wat kleiner. In de zomer is George Du Tarn overvol met toeristen. Maar in het voorjaar ademt alles rust en kun je vanaf het terras volop genieten van een echte Franse sfeer en de schitterende natuur.
De Allier is een prachtige streek met veel riviertjes, heuvels en een uniek landschap. In deze regio zijn vele kastelen, kerken en pittoreske dorpjes te vinden. Je kunt in dit gebied naast kajakken ook heerlijke wandelen, fietsen en paardrijden. Daarnaast is het mogelijk om de echte Franse sfeer te proeven en kennis te maken met de heerlijke wijn en mosterd uit de streek.

De camping

Bij de Tarn verblijven we op een gezellige Franse camping in het plaatsje Millau en bij de Allier aan de rivier in Langeac.

Rust- en reisdag

Deze cursus bestaat uit 3 kajakdagen op de Tarn en 3 kajakdagen op de Allier. Daartussenin zit een rustdag waarop we van de Tarn naar de Allier verkassen. De afstand is niet zo ver en de weg gaat door een schitterend landschap wat op zichzelf al de moeite waard is.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

Frankrijk

Plaats

Tarn - Millau

Afstand NL

NL - Millau 1.035 km

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Frankrijk - Auvergne 123 25 / 04 / 20 Frankrijk Tarn / Allier - 7 dagen (inclusief rustdag) Bekijk
Frankrijk - Auvergne 123 25 / 04 / 20 Frankrijk Tarn - 3 dagen Bekijk
Frankrijk - Auvergne 23 29 / 04 / 20 Frankrijk Allier - 3 dagen Bekijk