Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Alpen - Surprise Special

Handleiding Alpen - Surprise Special

 
Zie ook gang van zaken

Locatie

De Alpen of in overleg misschien wel de pyreneeën?
Met de mooiste selectie wildwatertrajecten is deze cursus een absoluut een topper voor kajakker die het aller beste willen. We kijken in welk gebied de beste waterstand staat en rijden al dan niet gezamenlijk naar de locatie die het meest geschikt is voor de kajakcursus. Je kunt rekenen op het meest optimale wildwater voor het betreffende niveau. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de groepssamenstelling. Onze instructeurs kunnen uitstekend differentieren en maken de cursus voor iedereen leuk! De cursus is niet per definitie bedoeld voor freestylebootjes, maar er een als extra bootje meenemen kan geen kwaad. Bij een goede waterstand liggen ook de freestylespots vaak te kust en te keur voor handen.

Voor wie?

Het niveau kan per cursus verschillen en staat bij de betreffende cursus vermeldt. Een cursus kan specifiek bedoeld zijn voor beginners of kajakkers met enige ervaring. Er zijn soms ook specifiek cursussen voor gevorderde of extreme kajakkers. De Alpen Surprise Special is uiteindelijk bedoeld om een bepaald niveau groepssamenstelling de beste waterstand het leukste water te kunnen bieden..

Verblijf zonder groepstent met keuken

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen, tenzij anders staat vermeld.
De camping locatie krijg je door zodra we aan de hand van de waterstand de meest gunstige plek voor deze cursus gekozen hebben.

Je kunt je eigen kampeermiddel meebrengen of bij ons een tweepersoons tentje huren. Deze moet je dan wel zelf komen ophalen en meenemen.

Basiskamp
Er is geen basiskamp aanwezig. Je dient daarom zelf kookgerei mee te brengen. Wie dat wil kan natuurlijk wél gezamenlijk eten en koken.
Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak met kussen nodig. Je verblijft op eigen kosten
 
Hotel
Wie een luxer verblijf wenst kan in de omgeving waar we gaan overnachten ook opzoek gaan naar een hotel of andere accommodatie. Houd er echter rekening mee dat we deze cursus qua mobiliteit flexibel willen zijn en dat het verstandig is om niet iets van te voren te reserveren.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum op onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
Deze informatie ontvang je zodra de locatie bekend is.

Geen transport van materiaal

Deze wildwaterkajakcursus is bedoeld voor wie een eigen kajak en materiaal meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je vervoer zoekt.