Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Europa Surprise Special

Europa Surprise Special

Een absolute topper op de meest geschikte locatie en met de beste waterstand en het aller mooiste weer.

Wildwater

Absoluut een topper voor kajakkers die het allerbeste willen. Geen geneuzel met te lage- of hoge waterstand en als het mogelijk is kiezen we ook voor het mooiste weer. Waarom van te voren iets vastleggen terwijl er elders misschien veel meer de beleven valt! We zoeken een tot twee weken van te voren naar het gebied dat het meest geschikt is.  Al dan niet gezamenlijk rijden we naar die locatie. 

Voor wie?

Het niveau kan per cursus verschillen en staat bij de betreffende cursus vermeldt. Een cursus kan specifiek bedoeld zijn voor beginners of kajakkers met enige ervaring. Er zijn soms ook specifiek cursussen voor gevorderde of extreme kajakkers. De Alpen Surprise Special is uiteindelijk bedoeld om een bepaald niveau groepssamenstelling de beste waterstand het leukste water te kunnen bieden.

De locatie

De waterstanden worden van tevoren nauwlettend in de gaten gehouden. Een te lage waterstand is geen optie, maar ook een te hoge waterstand willen we vermijden. Als verzamelplek kiezen we de meest geschikte camping en van daaruit zoeken we de mooiste trajecten. Als het nodig is verplaatsen we naar een ander nabij gelegen gebied.

Geen basiskamp

De locatie van de camping krijg je door zodra we aan de hand van de waterstand de meest gunstige plek voor de cursus hebben gekozen.
 
Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarp (dekzeil) of kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gekookt en gegeten kan worden.

Geen transport van materiaal

Deze cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je een carpool of vervoer voor je kajak zoekt.
Gehuurd materiaal kan bij ons in Schoorl worden opgehaald en moet daar ook weer terug worden gebracht.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

In Europa

Plaats

In een Alpenland

Afstand NL

NL - 800 tot 1100 km

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Europa 34 16 / 05 / 20 Alpen Surprise Special - 3 dagen Bekijk
Europa 345 13 / 06 / 20 Alpen Surprise Special - 7 dagen (inclusief rustdag) Bekijk
Europa 234 11 / 10 / 20 Alpen Surprise Special - 5 dagen Bekijk
Europa 234 18 / 10 / 20 Alpen Surprise Special - 5 dagen Bekijk
Europa 234 25 / 10 / 20 Alpen Surprise Special - 5 dagen Bekijk