Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Duitsland - Hohen Limburg

Handleiding Duitsland - Hohen Limburg

Licentie
Locatie
Verblijfskeuze
Aankomst
Reis naar de cursus plaats
Geld
Telefoneren
Duitse weetjes
 
Zie ook gang van zaken

Licentie

Om in Hohenlimburg te mogen varen moet er ter plekke een vaarlicentie worden gekocht. De kosten hiervoor waren in 2019 € 16,- per dag. De licentie zit niet bij de prijs inbegrepen en moet ter plekke aan de beheerder van de baan of aan de instructeur worden betaald. De vaarlicentie doen wij niet bij de prijs in omdat op deze manier de licentiekosten bij een voortijdige annulering niet doorberekend hoeft te worden.

Locatie

In het plaatsje Hohenlimburg, niet ver van de Nederlandse grens bij Roermond, stroomt de rivier de Lenne. In de jaren zeventig is er in de Lenne een wildwaterbaantje aangelegd. Het baantje ligt vlak bij het winkelcentrum van Hohenlimburg. Dit is gezellig en erg handig voor de boodschappen of eventueel een terrasje.

Verblijfskeuze

Clubhuis Hohenlimburg
Het clubhuis ligt direct aan de wildwaterbaan. Als men tijdig geboekt kunnen wij het clubhuis voor gezamelijk gebruik reserveren. Het clubhuis heeft 2 slaapkamers met totaal 8 bedden. In principe hoef je alleen je slaapzak en kussen mee te nemen. Is de groep echter groter dan moeten sommige ook een slaapmatje meenemen. Naast een verblijfsruimte is er een ruime douche met toilet en een keukentje. Wie proviand meeneemt kan hier uitstekend ontbijten en lunchen. Voor het diner bespreken we soms een resaurant. Ook is er een droogkamer voor de kanospullen. Het clubhuis is zeer eenvoudig doch de sfeer is erg gezellig en ongedwongen.
 
Jugendherberge Hagen - Ca. 8 km van de wildwaterbaan gelegen
Eppenhauser Straße 65, 58093 Hagen, Duitsland ‎
tel. 0049233150254
Website: www.djh-wl.de
 
Kamperen of hotel
Wie wil kamperen kan terecht op:
 
Kreis camping club - Ca. 8 km van de wildwaterbaan gelegen.
Gehrweg 7
58642 Iserlohn.
Van te voren even bellen naar:
Achim Lamprecht tel 0049237134232 of
Manuela Smidt tel 0049233453982.
 
Camping Hohensyburg - Ca, 22 km van de wildwaterbaan gelegen
Syburger Dorfstrasse 69
44265 Dortmund
Hohensyburg
tel 0049231774374.
Website: www.camping-hohensyburg.de
 
Freizeitscamp, Derschlager - Ca 50 km. Van de wildwaterbaan gelegen
Straße 4
51647 Gummersbach
Website: www.freizeitcamp.de

Aankomst

Om 10:00 uur wordt je op de parkeerplaats voor het politiebureau bij de wildwaterbaan verwacht. Hier worden de spullen uitgedeeld en zullen de instructeur vertellen hoe de dag er verder uit zal gaan zien.
 
Als je later arriveert stellen we het op prijs dat je doorgeeft hoe laat je denkt aan te komen. Wees er bewust van dat de instructeur de groep niet zonder toezicht op de wildwaterbaan kan achterlaten en dat de kans groot is dat degene die te laat zijn een tijdje zullen moeten wachten of misschien zelfs niet meer met de cursus mee kunnen doen. Zorg dus dat je op tijd bent.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum op onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
De afstand vanaf de Nederlandse grens bij Roermond tot aan het clubhuis in Hohenlimburg is 140 km.
De routebeschrijving en gegevens over de camping ontvang je gelijktijdig met een boekingsbevestiging of wij sturen deze gegevens op verzoek van tevoren toe.
 
Openbaarvervoer
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.