Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Duitsland Hohenlimburg

Duitsland Hohenlimburg

Door het Duitse plaatsje Hohenlimburg stroomt de Lenne. In de Lenne ligt een spectaculair wildwaterbaantje. Het baantje is ongeveer 250 meter lang en heeft vele mooie keerwaters en leuke stromingen. 

Wildwater

Bovenaan de wildwaterbaan stroomt het water rustig. Hier starten we met het los maken van de spieren en het wennen aan de kajak en het water. Al snel zullen we de eerste passage van deze baan afvaren. Voor de beginnende kajakker zal de instructeur alle basistechnieken stap voor stap uitleggen. Je zult merken dat als je voor een tweede keer de baan afvaart het al een stuk beter gaat. Voor de kajakker met ruime kajakervaring worden pittige oefeningen bedacht en zullen nieuwe technieken worden uitgelegd.

Voor wie?

Beginners die een try-out van 4 uur in Hardenberg of een andere niveau I cursus hebben gevolgd kunnen net zoals kajakkers met niveau II en III voor deze cursus inschrijven. Je kunt meteen volop en intensief aan de slag. De wildwaterbaan in Hohenlimburg heeft veel leuke wildwaterpassages en is zeer zeker ook geschikt voor kajakkers die wat meer ervaring hebben. Zelfs echte gevorderde kajakkers zullen zich hier niet snel vervelen!

De locatie

Het wildwaterbaantje ligt midden in de stad Hohenlimburg. Veelal staan er toeschouwers op de brug te kijken. Hohenlimburg is een erg gezellig plaatsje waar we na het varen zeker nog iets kunnen eten en/ of drinken in één van de vele cafés of restaurants.

Verblijf

Niet ver van het wildwaterbaantje is een camping en een jeugdherberg. Dikwijls kan men ook in het clubhuis bij de wildwaterbaan overnachten of in een van de hotels of pensions in Hohenlimburg.
Bij een combinatieweekend met Hardenberg of de Erft kunnen wij als daar voldoende interesse voor is een gezamenlijk verblijf voor de hele groep regelen. Je wordt hier van te voren over geïnformeerd.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.
 

Land

Duitsland

Plaats

Hohenlimburg

Afstand NL

NL- Hohenlimburg 121 km

Niveaus

  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Duitsland - Hohenlimburg 23 10 / 05 / 20 Hohenlimburg - 1 dag
Leuk in combinatie met Hardenberg
Bekijk
Duitsland - Hohenlimburg 23 31 / 05 / 20 Hohenlimburg - 1 dag
Leuk in combinatie met Hardenberg
Bekijk
Duitsland - Hohenlimburg 23 15 / 11 / 20 Hohenlimburg - 1 dag
Leuk in combinatie met Hardenberg
Bekijk