Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Duitsland Hohenlimburg

Duitsland Hohenlimburg

Door het Duitse plaatsje Hohenlimburg stroomt de Lenne. In de Lenne ligt een spectaculair wildwaterbaantje. Het baantje is ongeveer 250 meter lang en heeft vele mooie keerwaters en leuke stromingen. 

Wildwater

Bovenaan de wildwaterbaan stroomt het water rustig. Hier starten we met het los maken van de spieren en het wennen aan de kajak en het water. Al snel zullen we de eerste passage van deze baan afvaren. Voor de beginnende kajakker zal de instructeur alle basistechnieken stap voor stap uitleggen. Je zult merken dat als je voor een tweede keer de baan afvaart het al een stuk beter gaat. Voor de kajakker met ruime kajakervaring worden pittige oefeningen bedacht en zullen nieuwe technieken worden uitgelegd.

Voor wie?

Voor wie nog nooit in een kajak heeft gezeten kan een try-out van 1, 2, 3 of 4 uur in Hardenberg een mooie manier zijn om kennis te maken met het wildwater kajakken. Wie echter veel wil leren raden we aan om daarna deze 1-daagse cursus in Hohenlimburg te volgen. Je kunt meteen volop en intensief aan de slag. De wildwaterbaan in Hohenlimnburg heeft veel leuke wildwaterpassages die prima geschikt zijn voor beginnende kajakker met iets ervaring. Ook kajakkers met wat meer ervaring kunnen uitstekend op het wildwaterbaantje terecht en zelfs de echt gevorderde kajakkers zullen zich hier niet te vervelen!

De locatie

Het wildwaterbaantje ligt midden in de stad Hohenlimburg. Het is een gezellig plaatsje waar we na het varen zeker nog iets kunnen eten en/ of drinken in één van de vele café's of restaurants.

Verblijf

Niet ver van het wildwaterbaantje is een camping en een jeugdherberg. Dikwijls kan men ook in het clubhuis bij de wildwaterbaan overnachten of in een van de hotels of pensions in Hohenlimburg.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding

Impressie

Hieronder een korte impressie. Het filmpje start op de wildwaterbaan in Hardenberg daarna gaat deze over naar de baan in Hohenlimburg.
 
 

Land

Duitsland

Plaats

Hohenlimburg

Valuta

Euro

Afstand NL

NL- Hohenlimburg 121 km

Taal

Duits

Niveaus

  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Duitsland - Hohenlimburg 23 26 / 05 / 19 Hohenlimburg - 1 dag Bekijk