Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Duitsland - Erft

Handleiding Duitsland - Erft

Locatie
Verblijfskeuze
Aankomst
Reis naar de cursus plaats
Geld
Telefoneren
Duitse weetjes
 
Zie ook gang van zaken

Locatie

In het Ruhrgebied van Duitsland stroomt niet ver van de Nederlandse grens bij Roermond het leuke riviertje de Erft. De instap is in het stadje Neuss en de uitstap bij een jachthaventje aan de Rijn. De Erft meandert door een mooi gebied en de aanwezigheid van fraaie natuur zal je versteld doen staan.

Verblijfskeuze

Deze dagcursus op de Erft heeft geen verblijfsoptie. Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid zelf een camping of andere verblijfsaccommodatie zoeken.
Boek je deze cursus in combinatie met de wildwaterbaan in Hohenlimburg en wil je  een overnachting regelen, dan kun je het beste in Hohenlimburg een accommodatie zoeken.

Aankomst

Om 10:30 uur wordt je op de parkeerplaats langs de Erft in Neuss verwacht. Hier worden de spullen uitgedeeld en zullen de instructeur vertellen hoe de dag er verder uit zal gaan zien.
 
Als je later arriveert stellen we het op prijs dat je doorgeeft hoe laat je denkt aan te komen. Wees er bewust van dat de instructeur de groep niet zonder toezicht op de wildwaterbaan kan achterlaten en dat de kans groot is dat degene die te laat zijn een tijdje zullen moeten wachten of misschien zelfs niet meer met de cursus mee kunnen doen. Zorg dus dat je op tijd bent.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum op onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
De afstand vanaf de Nederlandse grens bij Roermond tot aan de parkeerplaats in Neuss is 60 km.
De routebeschrijving en gegevens over de camping ontvang je gelijktijdig met een boekingsbevestiging of wij sturen deze gegevens op verzoek van tevoren toe.
 
Openbaarvervoer
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.