Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Duitsland Erft

Duitsland Erft

Door het Duitse plaatsje Neuss stroomt de Erft. Een schilderachtig riviertje met leuke wildwater passages en die uitstroomt in de Rijn 

Wildwater

Via een smalle goot peddel je onder een bruggetje naar een meertje achter een centrale. Het water is hierdoor ook in de winter lekker warm. Onderweg zijn er leuke oefenplekjes en we komen langs een bekende speelplek "De Wiesenwehr". De Erft stroomt uiteindelijk uit in de Rijn waar de jachthaven ons eindpunt is.

Voor wie?

Beginners kunnen op deze rivier uitstekend oefenen. In het begin stroomt het water overwegend rustig en het tweede gedeelte volgen de passages elkaar in een rap tempo op. De kajakkers met wat meer ervaring zullen voornamelijk bezig zijn op de natuurlijke slalombaan in de rivier en zich uitleven in de "Wiesenwehr".

De locatie

Neuss ligt in het Duitse Ruhrgebied. Hoewel dit misschien erg industrieel klinkt meandert het beekje door een verbazingwekkend mooi stukje natuur naar de Rijn. Een krachtcentrale boven in het riviertje zorgt ervoor dat het water lekker warm is. In de winter zie je de heerlijke warme damp soms boven op het water.

Verblijf

Deze dagcursus op de Erft heeft geen verblijfsoptie. Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid zelf een camping of andere verblijfsaccommodatie zoeken.
Boek je deze cursus in combinatie met de wildwaterbaan in Hohenlimburg en wil je  een overnachting regelen, dan kun je het beste in Hohenlimburg een accommodatie zoeken.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.
 

Land

Duitsland

Plaats

Neuss

Afstand NL

NL- Neuss 60 km

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Duitsland - Erft 12 31 / 05 / 20 Erft - 1 dag
Leuk in combinatie met Hardenberg
Bekijk
Duitsland - Erft 12 20 / 09 / 20 Erft - 1 dag
Leuk in combinatie met Hardenberg
Bekijk
Duitsland - Erft 12 14 / 11 / 20 Erft - 1 dag
Leuk in combinatie met Hardenberg
Bekijk