Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding BosniŽ

Handleiding BosniŽ

 
Zie ook gang van zaken.

Locatie

Spectaculair wildwaterkajakken.

Pool & drop watervallen!
Een aaneenschakeling van watervallen met een hoogte van twee tot zes meter zal het adrenalinegehalte verhogen. Koelbloedig boofen en als het nodig is eskimoteren.

Rivieren van bronwater.
Geen gletsjers, maar diep uitgesneden kloven met helder bronwater in overvloed. Het relatief warme baant zich dikwijls over plateaus een weg naar beneden. Hierdoor ontstaat een pool & drop karakter bestaande uit een aaneenschakeling van watervallen. Twee tot zes meter is vaarbaar, maar die van twintig meter doen we maar niet!

Verblijf zonder groepstent met keuken

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen, tenzij anders staat vermeld. Voor wie op de camping verblijft hebben wij een kampeerplek gereserveerd.

Camping
We zijn te gast op een eenvoudige nette camping aan de Una. Het terrein ligt tegen een berghelling en heeft een prachtig uitzicht op het weidse dal.

Camping Una Kiro Rafting (hr. Coralic Mersad)
M. Cazima Catica 1 - 77000 Bihac
Tel: 0.373.273.60
Tel vanuit Nederland: 00378.373.237.60
Website: www.una-kiro-rafting.com
E-mail: [email protected]
 
Basiskamp 
Er is geen basiskamp aanwezig. Je dient daarom zelf kookgerei mee te brengen. Wie dat wil kan natuurlijk wél gezamenlijk eten en koken.
Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak met kussen nodig. Je verblijft op eigen kosten

Aankomst

Op de aanvang dag van de cursus word je om 16.00 uur op onze locatie verwacht. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen.
Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tentje of ander kampeermiddel installeert. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je om 16.00 uur op onze locatie.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum van onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.
 
Vignet
In Oostenrijk en Slovenië is voor rijden over de snelweg een vignet verplicht.
 
Routebeschrijving
De Afstand van de Nederlandse grens tot de Europagaai locatie in Bosnië is ongeveer 1.480 km.

Openbaarvervoer
Per vliegtuig: cheaptickets - vliegwinkel - tix - skyscanner
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.

Geen transport van materiaal

Deze wildwaterkajakcursus is bedoeld voor wie een eigen kajak en materiaal meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je vervoer zoekt.