Tel: +31 (0)72 509 4000
 

BosniŽ Una

BosniŽ Una

Een groen en dicht begroeit heuvelachtig gebied, waarin de rivieren vanuit bronnen ontstaan. Het heldere schone rivierwater en de schitterende omgeving nodigt uit voor spectaculair wildwaterkajakken.

Uitdagende watervallen om te boofen!

Op de Una in Bosnië varen we verschillende trajecten. Met name de grote hoeveelheid watervallen maakt deze trip erg interessant voor kajakkers die van boofen houden. Er is een aaneenschakeling van watervallen van twee tot zes meter en de hoogste is twintigmeter. Deze wordt echter niet bevaren.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor kajakkers vanaf niveau III die kunnen eskimoteren. In het TV programma Risky Rivers wordt de rivier door onervaren BN'ers gevaren. Deze peddelen echter in een tweepersoons raft, welke ter plekke bij de lokale raftbedrijven te huur zijn. Voor het echte wildwaterkajakken is meer ervaring nodig en kun je bij Europagaai vanaf niveau III op deze locatie terecht.

De locatie

Een rit door het voormalig Joegoslavië brengt je vanuit de ruige Julische Alpen naar het schitterende gebied bij de Plitvise meren. Een groen en dicht begroeit heuvelachtig gebied, waarin de rivieren vanuit bronnen ontspringen. Het helderschone rivierwater en de schitterende omgeving nodigt uit voor spectaculair wildwaterkajakken. Het gebied vertoont nog veel sporen van de oorlog, maar is weer vol in opbouw. De bevolking is erg aardig  en behulpzaam en er zijn weinig toeristen. Je zult versteld staan welke feestvreugde hier elke dag op straat te vinden is. Op bijna iedere hoek van een straat is een terrasje met muziek wat een vrolijk vakantiegevoel geeft.

De camping

Vlakbij het plaatsje waar we verblijven, ligt aan de rivieroever een kleine camping. Aan het water is een bar met terras waar we op afspraak een hapje kunnen eten. Het terrein is tegen een berghelling gelegen en de eenvoudige maar nette kampeerfaciliteiten liggen bovenaan op het terrein. Hierdoor kijk je vanuit je tent over het wijde rivierdal.

Geen basiskamp

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je moet dus zelf kookspullen meebrengen of op een andere manier de verzorging regelen. De instructeurs nemen wel voor gezamenlijk gebruik een tarp (dekzeil) of kleine groepstent mee zodat er met eigen kookspullen van de deelnemers toch geïmproviseerd gezamenlijk gekoot en gegeten kan worden.

Geen transport van materiaal

Deze cursus is bedoeld voor wie een eigen kajak meeneemt of zelf het transport van een gehuurde kajak regelt. De instructeurs hebben namelijk géén vrachtwagen of kanotrailer mee! Via ons carpool forum kun je een oproep plaatsen als je een carpool of vervoer voor je kajak zoekt.
Gehuurd materiaal kan bij ons in Schoorl worden opgehaald en moet daar ook weer terug worden gebracht.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Land

BosniŽ

Plaats

Bihac

Afstand NL

NL - Bihac 1.478 km

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
Bosnie 345 20 / 06 / 20 Julische Alpen - 3 dagen Bekijk
Bosnie 345 24 / 06 / 20 Una 3 - dagen Bekijk
Bosnie 345 28 / 06 / 20 Una 3 - dagen Bekijk