Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Handleiding Belgie-Ardennen

Handleiding Belgie-Ardennen

 
Zie ook gang van zaken

Locatie

Fraaie riviertjes stromen door een schitterend dal en smalle wilde beken kronkelen tussen de dicht beboste hellingen. Een goede locatie om een dag of een weekend te gaan kajakken, maar ook voor de wandelaar en de fietser is hier veel te beleven. Met een groepje sportieve mensen ben je er even tussen uit.
 
In België en Luxemburg spreekt men over de Ardennen en over de grens in Duitsland over de Eifel. Waar we precies gaan varen wordt een of twee weken van te voren bepaald. Dit hangt namelijk af van de waterstand. Wij willen de meest geschikte wildwaterlocatie voor je kiezen. Soms kan deze in een aangrenzend gebied liggen. De combinatie Erft met het wildwaterbaantje in Hohenlimburg is bij laag water bijvoorbeeld een goed alternatief waar we met enige regelmaat op terug kunnen vallen.

Verblijfskeuze

Het verblijf kun jezelf regelen of wij doen daar een voorstel over
Bij voldoende inschrijvingen kijken wij of er voldoende animo is voor een gezamenlijk verblijf. Wij gaan dan op zoek naar een groepsaccommodatie, vakantiehuisje of stacaravans. Dit krijg je een tot twee weken van te voren te horen. Je kunt altijd nog besluiten om zelf iets te zoeken. Er zijn verschillende hotels, appartementen herbergen en campings in de buurt te vinden.
Wacht met reserveren van een accommodatie tot de locatie in de Ardennen / Eifel definitief is!
 
Maaltijden kun jezelf regelen of wij doen daar een voorstel over
Gelijktijdig met het doorgeven van de  verblijfsoptie hoor je ook hoe de maaltijden geregeld worden. Soms gaan we uiteten en neemt een ieder zelf proviand voor het ontbijt  en de lunch mee of wij verzorgen alle de maaltijden. Het is ook mogelijk dat een ieder voor zichzelf de maaltijden verzorgd. Een tot twee weken van te voren informeren wij je hierover.

Aankomst

Op de aankomst dag wordt je uiterlijk om 10:00 uur op de aangegeven locatie verwacht. Hou rekening met eventuele verkeersdrukte!
Als er gezamenlijk een accommodatie wordt gehuurd kan soms de aankomst ook een avond van tevoren mogelijk zijn.  
 
Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we op prijs dat je tijdig even doorgeeft hoe laat je denkt aan te komen. Er is een kans dat de transfers van het vervoer dan al begonnen zijn of de instructeur met zijn groepje al vertrokken is. In dat geval kun je die dag dan helaas niet mee varen.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum van onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Routebeschrijving
De afstand vanaf de dichtstbijzijnde Nederlandse grens is niet meer dan 150 km.
De routebeschrijving en gegevens over de verblijfslocatie ontvang je een week voor aanvang van het weekend.
 
Openbaarvervoer
Per trein: nsinternational - thetrainline
 
Mits van tevoren is afgesproken is het eventueel mogelijk om tegen een kostenvergoeding opgehaald te worden.