Tel: +31 (0)72 509 4000
 

BelgiŽ Ardennen

BelgiŽ Ardennen

 
In de Ardennen van België en Luxemburg en de Duitse Eifel stromen fraaie wildwaterriviertjes en wildbeken, bij uitstek geschikt voor een korte outdoor vakantie of een weekend er even tussenuit.

Wildwater

Fraaie riviertjes stromen door een schitterend dal en smalle wilde beken kronkelen tussen de dicht beboste hellingen. Een goede locatie om een dag of weekend te gaan kajakken, maar ook voor de wandelaar en de fietser is hier veel te beleven. Met een groepje sportieve mensen ben je er heerlijk even tussen uit.

Voor wie?

Voor jong en oud, een cursus in de Ardennen waarbij iedereen op verantwoorde wijze en in een plezierige en ongedwongen sfeer op wildwater kan peddelen. Kajakkers met enige ervaring kunnen  in de Ardennen een geweldige ervaring beleven en ook een gevorderde kajakker zal zich niet snel vervelen.

Wanneer?

Over het algemeen mag er alleen in de winter in de Ardennen worden gevaren. In de Duits-/Luxemburgse Eifel zijn echter een paar riviertjes die met voldoende waterstand ook in het voor- en najaar en de zomer bevaren mogen worden. De waterstand is veelal alleen in de winter toereikend. Hou er dus rekening mee dat er een kans bestaat dat deze cursus naar een andere locatie verplaatst kan worden waar dan wel gevaren kan-/mag worden. Veelal is het alternatief de locatie Erft en de wildwaterbaan Hohenlimburg.

Locatie

De exacte locatie voor dit kajakweekend hangt af van de waterstand en het weer. De rivieren en ook de verblijfslocatie worden één tot twee weken van te voren bepaald en aan je doorgegeven. 

Verblijf

Het verblijf kun jezelf regelen of wij doen daar een voorstel over
Bij voldoende inschrijvingen gaan wij op zoek naar een passend groepsverblijf of we huren een of meer vakantiehuisjes of stacaravans. Dit krijg je een tot twee weken van te voren te horen. Je kunt dan natuurlijk ook zelf een hotel of andere accommodatie zoeken en er zijn verschillende campings in de buurt.
Wacht met reserveren van een accommodatie tot de locatie in de Ardennen / Eifel definitief is!

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft.
Zo ben je verzekerd van een plek en wij kunnen tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.
 

Land

BelgiŽ

Plaats

Afhankelijk van waterstand

Afstand NL

NL - Ardennen 100 km

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring

Extra

Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status
BelgiŽ - Ardennen 23 29 / 03 / 20 Ardennen - 1 dag Bekijk
BelgiŽ - Ardennen 12 18 / 04 / 20 Ardennen - 2 dagen Bekijk
BelgiŽ - Ardennen 123 01 / 11 / 20 Ardennen - 1 dag Bekijk