Tel: +31 (0)72 509 4000
 

BelgiŽ Ardennen

BelgiŽ Ardennen

In Luxemburg en de Belgische Ardennen stromen fraaie wildwaterriviertjes en wildbeken, bij uitstek geschikt voor een korte outdoor vakantie of een weekend er even tussenuit.

Wildwater

In de Ardennen van België en Luxemburg kronkelen fraaie riviertjes en wildbeken door een schitterend landschap met dichtbeboste hellingen. In de winter en het voor- en najaar kan dit een prima outdoor locatie zijn om te kajakken. In de Ardennen zijn er namelijk verschillende vaarbeperkingen en is het bij een te hoge of te lage waterstand verboden om te kajakken.

Voor wie?

Voor jong en oud, een cursus in de Ardennen waar iedereen op verantwoorde wijze en in een plezierige en ongedwongen sfeer op wildwater kan peddelen. Kajakkers met enige ervaring kunnen  in de Ardennen een geweldige ervaring beleven en ook degene met wat meer ervaring zal zich niet snel vervelen. Van 15 maart t/m 1 oktober geldt er voor verschillende rivieren in de Ardennen een vaarverbod. Ook de waterstand is veelal alleen in de winter of het vroege voor- en najaar toereikend. Daarom bieden wij deze cursus in de winter aan. Met een goed wetsuit of warme kajak kleding is dit goed te doen.

De locatie

De exacte locatie voor dit kajakweekend hangt af van de waterstand en het weer. De rivieren en verblijfslocatie worden ongeveer een tot twee weken van te voren bepaald. 

Verblijf

Het verblijf is op een camping of kan in huisjes, stacaravans of een groepshuis geregeld worden
Zodra bekend is in welke rivieren er voldoende water  stroomt geven wij door op welke camping we gaan staan of doen een voorstel voor gezamelijk huren van vakantiehuisjes, stacaravans of een groepsverblijf. Je kunt uiteraard ook zelf een hotel of andere accommodatie zoeken. Wacht hier echter mee totdat de locatie definitief bekend is gemaakt.

Handleiding

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Land

BelgiŽ

Plaats

Afhankelijk van waterstand

Valuta

Euro

Afstand NL

NL - Ardennen 100 km

Taal

Frans / Duits

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring

Extra

Geen cursussen gevonden.
Locatie Niveaus Datum Omschrijving Status