Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Spaanse PyreneeŽn

Spaanse PyreneeŽn (05/07/20 - 10/07/20)

Algemene informatie

In een dunbevolkt berggebied kajakken onder een Spaans zonnetje. Het gebied bestaat uit hoge berg toppen en ruige rivieren. Een heel ander stukje Spanje dan de Costa’s. In de prachtige omgeving van Catalunya zal je de ultieme wildwaterweek beleven.
Deze cursus is zonder groepstent/-keuken en met eigen vervoer van materiaal of gehuurd materiaal.
Neem je eigen kookgerei mee dan kunnen we gezamenlijk en vrijblijvend onder een dekzeiltje kokkerelle.

De rivieren

Rio Noguera Pallaresa, een rivier die even mooi is als haar naam. Veel water, hoge golven en flinke walsen zijn kenmerkend voor deze Spaanse volumerivier. De rivier is hier en daar verblokt, zodat er ook uitstekend technisch gevaren kan worden. Op de wat rustigere stukken kun je volop van de adembenemend mooie natuur genieten.

Niveaus

Niveau III - Voor de gevorderde kajakker is dit een kajakvakantie waarin je veel kunt leren en er ruim voldoende tijd over blijft om uitbundig te spelevaren. Ook het zonnige klimaat en de gezellige Spaanse sfeer dragen bij aan een op en top vakantiegevoel.
Niveau IV - Op het water is er veel afwisseling: flinke golven, scherpe keerwaters en een stevige stroomsnelheid. Dit maakt deze cursus uitermate geschikt voor de gevorderde kajakker. De Spaanse Pyreneeën is de ideale locatie om te spelenvaren en daarnaast serieus bezig te zijn met het wildwaterkajakken. Boofen, surfen en het lezen van het wilde water zullen zeker aan bod komen tijdens deze cursus.
Niveau F - Hoge golven en flinke walsen nodigen uit tot riverplaying. In een freestyle kajak de rivier af en hier en daar een mooie golf pakken. Het wildwatervaren en riverplaying worden tijdens deze cursus gecombineerd. Afhankelijk van de situatie zal je af en toe in een creek kajak varen en af en toe in je freestyle kajak. Zorg dat je de beschikking over beide hebt.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 05/07/20
Tot 10/07/20

Cursusprijs

€ 478,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker