Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Expeditie in Nepal in een kajak of in een raft

Expeditie in Nepal in een kajak of in een raft (13/11/18 - 28/11/18)

Algemene informatie

De expeditie naar de Tamur is uniek door zijn combinatie met een trektocht. Om de instap van de rivier te bereiken wandelen we over een bergrug en komen zo op een hoogte van bijna 3000 meter, met uitzichten op het Everest gebergte. Deze ‘hike-in’ geeft je een waar expeditie gevoel. Ideaal als je niet weet te kiezen tussen een mooie trektocht of een kajak vakantie! (Overigens, voor de minder enthousiaste trekkers is er altijd nog de mogelijkheid een dag langer te reizen om zo ook bij de instap te komen.

Kathmandu Vallei, Beneden Bhote Kosi, Balephi Khola, Trekking en Tamur Rivier Expeditie

In Kathmandu nemen we je mee door de bruisende wijken waar je verschillende tempels zult bezoeken en je je gelijk in een andere wereld waant. Vervolgens begint het kanoavontuur door met een bus over de Nepalese ‘snelwegen’ naar de eerste rivier te rijden. Dat is al een ervaring op zich! In twee weken worden drie van de mooiste rivieren van Nepal aangedaan die zich onttrekken aan o.a. de Kanchenjunga, de derde hoogste berg van de wereld. We varen in op twee riviertje die samen de grote Sun Kosi vormen. Hiermee ben je goed voorbereid op de Tamur. Na een driedaagse tocht komen we bij de instap van deze klassieker waar de eerste passages gelijk goed de toon zetten. Het middenstuk wordt vlakker en geeft je tijd om goed van de natuur te genieten. Vervolgens bouwt de rivier weer op in niveau en de laatste dag vaar je, als klapper op de vuurpijl, ruim 25 WW III-IV passages. Als (ver)gevorderde kajakker kom je hier zeker aan je trekken, wanneer je bootje op de golven danst en je de kracht van de rivier voelt als je in een van de vele surfgolven speelt. Heb je wat minder kajakervaring of helemaal geen kajakervaring, dan kun je de spectaculaire passages trotseren in een raft met gids. Zo is dit niet alleen een reis voor (ver)gevorderden, maar kan iedere wildwaterliefhebber mee. Gelijk een mooi voordeel voor de kajakkers: zie je het even niet zitten, dan is er altijd de optie een stuk in het raft mee te varen.

Het boeken van een vliegticket

Tenzij je toch al naar Nepal wil gaan is het verstandig om met het boeken van een vliegticket te wachten totdat het zeker is dat er voldoende aanmeldingen zijn. Op onze website wordt dit aangegeven zodra in de kalender de expeditie oranje van kleur wordt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van een vliegticket.

Afwijkende voorwaarden

Bij expedities hanteren wij deze afwijkende regels m.b.t. kortingen en vroegboekkorting. Verder ontvang je een gesplitste factuur. Een van Europagaai en een van de Nepalese organisatie die het logistieke gedeelte van deze expeditie verzorgd. Het betalingstermijn en voorwaarden van de Nepalese organisatie kunnen afwijkend zijn ten opzichte van die van Europagaai.

Informatie brochure

Download hier de 2018 brochure met daarin de uitgebreide informatie over deze kajakexpeditie in Nepal.
Download hier de 2019 brochure met daarin de uitgebreide informatie over deze kajakexpeditie in Nepal.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 13/11/18
Tot 28/11/18

Cursusprijs

€ 2.545,-
incl. verblijf en kajak/raft
Zie hier vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker