Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Expeditie in Nepal in een kajak of in een raft

Expeditie in Nepal in een kajak of in een raft (12/11/19 - 27/11/19)

Algemene informatie

De Karnali stroom door het ‘wilde westen’ en is de grootste en langste rivier van het land. De grote biodiversiteit maakt deze trip een must-do voor wildlife fanaten. Neem je hengeltje mee voor de laatste, vlakkere dagen en wordt een echte survivaller. De combinatie met de Trishuli, de Bhote kosi en de Balephi maakt dat je een ultieme beleving krijgt van de verscheidenheid van rivieren die gevoed worden door het dak van de wereld.

Kathmandu Vallei, Beneden Bhote Kosi, Balephi Khola, Trishuli Rivier, Karnali Rivier en Bardia National Park

De machtige rivieren van Nepal danken hun water aan de hoogste toppen van de wereld. Zo heb je uitzicht over de hele Everest Range en varen we op het water van de berg Kailash die zich op het Tibetaanse plateau bevindt. Hier ontspringt de Karnali, de grootste en langste rivier van Nepal. De rivier maakt een indrukwekkende S-bocht en legt vele kilometers af van West naar Oost om een dal zuidelijke weer van Oost naar West te stromen. Na een tweede 180 graden bocht stroomt de rivier uit in het Indiase Terai-gebied.  Deze grote verschillen in landschap zorgen voor een grote verscheidenheid in klimaat. In de zomer zijn er temperaturen van 26-30 graden Celsius en in de winter kan het 10 graden worden in de dalen. Nepal kent een regenseizoen dat loopt van juni tot augustus. De Nepalese cultuur is minstens zo divers als haar natuur. Door haar ligging kent het land zowel Indische als Tibetaanse invloeden. Vele rassen en stammen hebben hun eigen religieuze en culturele tradities. De Chetri en de Brahmanen zijn over het land verspreid en velen Newahs centreren zich rond de Kathmandu-vallei. De grootste religie is het hindoeïsme, maar ook het boeddhisme is van groot belang.

Het boeken van een vliegticket

Tenzij je toch al naar Nepal wil gaan is het verstandig om met het boeken van een vliegticket te wachten totdat het zeker is dat er voldoende aanmeldingen zijn. Op onze website wordt dit aangegeven zodra in de kalender de expeditie oranje van kleur wordt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van een vliegticket.

Afwijkende voorwaarden

Bij expedities hanteren wij deze afwijkende regels m.b.t. kortingen en vroegboekkorting. Verder ontvang je een gesplitste factuur. Een van Europagaai en een van de Nepalese organisatie die het logistieke gedeelte van deze expeditie verzorgd. Het betalingstermijn en voorwaarden van de Nepalese organisatie kunnen afwijkend zijn ten opzichte van die van Europagaai.

Informatie brochure

Download hier de 2018 brochure met daarin de uitgebreide informatie over deze kajakexpeditie in Nepal.
Download hier de 2019 brochure met daarin de uitgebreide informatie over deze kajakexpeditie in Nepal.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 12/11/19
Tot 27/11/19

Cursusprijs

€ 2.600,-
incl. verblijf en kajak/raft
Zie hier vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker