Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Julische Alpen

Julische Alpen (11/07/20 - 17/07/20)

Algemene informatie

De hoge spitse bergtoppen van de Julische Alpen liggen ingeklemd tussen de Italiaanse Dolomieten en de Oostenrijkse Alpen. Slovenië heeft een vriendelijke bevolking. Je kunt er genieten van de zeer fraaie natuur, bezienswaardigheden, en de mooiste rivieren. De Soca staat door zijn glasheldere water bekend als de smaragd van Slovenië. Je kunt de forellen onder je boot door zien zwemmen.

De rivieren

De rivieren de Soca en Koritnica bieden naast een schitterende natuur alles wat je van een échte wildwatervakantie mag verwachten. Uitdagend wildwater, smalle kloofjes, scherpe S-bochten en veel speelplekjes. Het kristalheldere water van de Soca en de Koritnica is uniek in Europa. De rivieren staan bekend om hun ruige kloven met smalle watervallen en scherpe S-bochten. De combinatie van snel stromend, turbulent wildwater en verlokte passages maakt deze cursus uitermate geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde kajakker. Je zult gegarandeerd een bruisend kano-avontuur beleven.

Niveaus

Niveau I - In de zomer is de waterdruk in de rivier de Soca perfect voor de beginnende kajakker. De eerste dagen varen we rustig in op de brede stukken van de rivier. Hier liggen weinig rotsen in de weg en kun je prima oefenen om aan de stroming van het water te wennen. Op de smalle stukken rivier die we later in de week varen liggen beduidend meer rotsen in het water en leer je hoe je de kajak daar behendig tussen door kan sturen. 
Niveau II - III - Voor kajakkers die al enige ervaring hebben is de Soca een rivier die je dromen waarmaakt. In het kristalheldere water zie je de grote rotsblokken onder je kajak en manoeuvreer je tussen grote en kleine rotsblokken door. Namen als 'de blokkendoos', 'duizend en één keerwaters', 'de mangel' of 'het slalomtraject' geven aan dat je je op deze cursus niet zult gaan vervelen.
Niveau IV - In het voor- en najaar zijn de rivieren in Slovenië rijkelijk gevuld met water. De combinatie van snel stromend, turbulent wildwater en verlokte passages maakt deze cursus uitermate geschikt voor de gevorderde wildwaterkajakker die van spelevaren houdt.Ook bij wat lagere waterstand in de zomer blijven de rivieren erg leuk en een eldorado voor wildwaterkajakkers met wat meer ervaring.

Camping of appartement

In de zomer is Slovenië over het algemeen zeer geschikt voor kamperen. Prachtige ruime kampeerplekken met uitzicht op de bergen, in de schaduw of in de zon.
In het voor- en najaar kunnen de nachten koud zijn maar is kamperen voor wie een goed matje en warme slaapzak heeft ook nog goed te doen. 
Op de camping zijn verwarmde luxe appartementen met eigen toilet en douche te huur en een aantal eenvoudige onverwamde blokhutjes.
In het voor- en najaar kunnen deze op verzoek en voor gezamenlijk gebruik/overnachting gereserveerd worden. Dit kun je via het contactformulier of bij plaatsen van een boeking aan ons doorgeven.
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 11/07/20
Tot 17/07/20

Cursusprijs

€ 443,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring