Tel: +31 (0)72 509 4000
 

ItaliŽ Sesia - 5 dagen

ItaliŽ Sesia - 5 dagen (16/06/19 - 21/06/19)

Algemene informatie

Italië is met een zonnig klimaat, pizzeria's en ijssalons een echt vakantieland. Als zomers de zon op de hoge Alpentoppen schijnt worden de rivieren met smeltwater gevuld en kun je in Italië uitstekend wildwaterkajakken.

De rivieren

Een combinatie van helder verblokt water en een pittige, maar niet al te hoge stroomsnelheid zal menig kajakker als wildwatermuziek in de oren klinken. De Sesia en Sermenza zijn allebei technische rivieren. De kajak technieken die je beheerst zal je hier vaak moeten gebruiken. Ook kunnen we op deze rivieren flink oefenen op nieuwe technieken en deze bij het afvaren van de passage toepassen.

Niveaus

Deze cursus is geschikt voor niveau III - IV - V
Niveau III - Omdat het erg onzeker is dat de Sesia en haar zijrivieren in de zomer voldoende water hebben om te kunnen kajakken, bieden wij deze cursus aan in de laatste week juni en eerste week juli aan. Dit is namelijk de periode dat de Sesia vrij stabiel en redelijk veel water heeft. De rivier wordt dan best pittig en kan zelfs voor kajakkers met niveau III heel spannend zijn!

Niveau IV - V - De gevorderde en vergevorderde kajakker zal zich geen moment hoeven te vervelen tijdens deze cursus. De verblokte stroomversnellingen volgen elkaar voortdurend op en je stuurmanskunsten worden flink op de proef gesteld. Een grote mate van eigen inzicht zal nodig zijn als we om beurten de moeilijkere passages varen (bijvoorbeeld "Rapide de Balmuccia" en "Salto di Piode"). Er zal flink geoefend worden, zodat je de lange passages (die elkaar snel opvolgen) verantwoord kunt bevaren. Bij de moeilijke stukken worden er posten met reddingslijnen uitgezet. Ook deelnemers worden daarbij betrokken, zodat je een beter beeld krijgt van veiligheid op wildwater.

Belangrijk

Deze cursus kan alleen geboekt worden als je zelf een kajak of gehuurde kajak mee brengt en vervoer hebt geregeld. Via het forum op de Europagaai website kun je hier eventueel contact voor zoeken.
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 16/06/19
Tot 21/06/19

Cursusprijs

€ 460,-
min 5% of 10% vroegboekkorting)

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker
  • 5. Vergevorderde kajakker