Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Isarco

Isarco (21/07/19 - 26/07/19)

Algemene informatie

Italië is met een zonnig klimaat, pizzeria's en ijssalons een echt vakantieland. Als zomers de zon op de hoge Alpentoppen schijnt worden de rivieren met smeltwater gevuld en kun je in Italië uitstekend wildwaterkajakken.

De rivieren

De Isarco is een pittige rivier in een relatief nieuw kajakgebied. Je zult op de rivier weinig tot geen andere kajakkers tegenkomen. Dit maakt dat je 100% geconcentreerd een passage af kunt varen. In dit gebied vinden we rivieren met flink wat volume, daarnaast hebben we de beschikking over een paar zeer mooie verblokte zijbeken.

Niveaus

Deze cursus is geschikt voor niveau II - III - IV
Niveau II – Voor de kajakker met enige kajakervaring is de Isarco een ideaal gebied. Er zijn veel goede oefenplekjes en spectaculaire afvaarten. De afwisseling van volumewater en verblokte passages zorgen ervoor dat het een pittige maar leuke cursus wordt.

Niveau III - Deelnemers met redelijke wildwaterervaring sluiten in eerste instantie aan bij de trajecten die ook door deelnemers op niveau II worden bevaren. Deze zullen zeer zeker niet saai zijn! Als de situatie en het niveau het toe laat kan het soms ook mogelijk zijn dat je bij de groep gevorderden (niveau IV) aansluit. Dit is echter alleen mogelijk als je zelf vervoer en transport voor je kajak hebt geregeld.
 
Niveau IV – Gevorderde kajakkers zijn altijd afhankelijk van het gemiddelde niveau van de groep maar kunnen in het gebied van de Isarco zeer zeker leuk en pittig varen. Boofen op een roltrap met een aaneenschakeling van walsen, stevig peddelen op zwaarder volumewater en snel reageren op de technisch verblokte stukken. Alle facetten voor een super gave gevorderdenweek zijn hier aanwezig. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je zelf vervoer voor je kajak moet hebben geregeld omdat we eventueel ook op rivieren in de naastgelegen gebieden gaan varen.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 21/07/19
Tot 26/07/19

Cursusprijs

€ 460,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker