Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Hardenberg Try-out

Hardenberg Try-out (31/10/20 - 31/10/20)

Algemene informatie

Bij het plaatsje Hardenberg niet ver van Zwolle stroomt de rivier de Vecht. In 2014 is hier een natuurlijke wildwaterbaan aangelegd. Onder deskundige begeleiding van Europagaai instructeurs kun je op deze baan wildwaterkajakken leren.

Combinatie met Hohenlimburg

Deze cursus is bij uitstek geschikt voor een combinatie met de cursus in Hohenlimburg die op zondag plaats vindt. De basistechnieken die in Hardenberg behandeld worden kun je op de wildere wildwaterbaan in Hohenlimburg verder oefenen en in de praktijk brengen. Boek je beide cursussen dan kun je 10% van het cursusgeld terug vragen.

De rivieren

De Vecht ontspringt in het Duitse Münsterland en is 167 km lang waarvan 60 km door Nederland stroomt. De Vecht mond uit in het Zwarte Water bij Zwolle en is een rustig stromende rivier. Met een verval van 1,5 meter over een lengte van 140 meter, zorgt een aftakking van de rivier voor wat wilder water. Hier maken wij tijdens de cursus gebruik van.

Niveau

Niveau I - Tijdens deze try-out maak je kennis met de wildwaterkajaksport. Nadat je de benodigde kajakkleding hebt aangetrokken leer je hoe de kajak op de juiste maat wordt ingesteld. Vervolgens legt de instructeur de basistechniek van wildwaterkajakken uit. Je kunt dan meteen onder begeleiding op het water gaan oefenen. We oefenen op een relatief kort traject. Dit is ideaal voor diegene die snel en veel willen leren.
Niveau II - Heb je al enige kajakervaring op wildwater, dan kun je tijdens een try-out uitstekend je technieken aanscherpen en oefenen. Gevorderde kajakkers raden we echter aan om op de wildwaterbaan in Zoetermeer te gaan varen.

Tijdsduur

Vanaf 2020 kan er alleen nog voor een vier uur durende cursus worden ingeschreven.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 31/10/20
Tot 31/10/20

Cursusprijs

€ 85 (1,5 uur)
€ 85 (2 uur)
€ 85 (3 uur)
€ 85 (4 uur)

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker