Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Gail

Gail (14/06/20 - 19/06/20)

Algemene informatie

De rivier de Gail stroomt door een zeer mooie en bijna ongerepte boskloof relatief ver van de bewoonde wereld. De vele kleine beekjes die in het voorjaar links en rechts de Gail instromen, maken de Gail tot een indrukwekkende rivier. Door het kloofachtige karakter van de rivier zijn er slechts een paar plekken waar je bij de rivier kunt komen. Dit versterkt het avontuurlijk expeditie gevoel.
Deze cursus is zonder groepstent/-keuken en met eigen vervoer van materiaal of gehuurd materiaal.
Neem je eigen kookgerei mee dan kunnen we gezamenlijk en vrijblijvend onder een dekzeiltje kokkerelle.

De rivieren

De Gail stroomt grotendeels door een prachtige boskloof en wordt omgeven door bergen van ca. 2700 meter hoog. De rivieren in het Lesachtal hebben verschillende karakters zo is er veel technisch wildwater maar zijn er ook een aantal volume rivieren. Pittige stukken wildwater worden afgewisseld met rustigere stukken. Er kan flink worden geoefend op nieuwe technieken die goed van pas zullen komen bij het afvaren van de pittige passages. Het Lesachtal beschikt over zeer veel mogenlijkheden voor de echte wildwaterkajakker.

Niveaus

Niveau III - De Gail biedt heel mooi technisch/verblokt wildwater. In het voorjaar zijn de rivieren rijkelijk gevuld met water. De combinatie van technische rivieren en volume water, maken deze cursus uitermate geschikt voor de wildwaterkajakker met ruime kajak ervaring.
Niveau IV - Tijdens deze cursusweek kun je rekenen op pittig en technisch wildwater. Naast de Gail zijn er in het gebied nog diverse mooie andere rivieren waar we “afhankelijk van de groep” op technisch- en/of volumewater kunnen varen. De gevorderdekajakker kan rekenen op een uitdagende week op het wildewater.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 14/06/20
Tot 19/06/20

Cursusprijs

€ 478,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker