Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Franse PyreneeŽn

Franse PyreneeŽn (01/08/20 - 04/08/20)

Algemene informatie

In de Franse Pyreneeën heerst een gezellig sfeer. Fraaie dorpjes, oude stenen bruggen en een vriendelijke bevolking maken de Franse Pyreneeën tot een idyllisch gebied. We varen door een prachtige natuur en komen langs pittoreske gebouwen. Een klein anderhalf uur rijden van onze locatie ligt het toeristische Biarritz. Ideaal om deze sportieve vakantie te combineren met een dagje aan de Franse kust.

De rivieren

In de Franse Pyreneeën stromen veel bergbeekjes die in de Pyrénees Atlantiques samenkomen en interessante kajakrivieren vormen. Ter plaatse noemt met deze rivieren de Gaves. Het water van de Gaves is lekker warm en mooie stroomversnellingen worden afgewisseld met rustige stukken wildwater. Een ideale cursus om het wildwaterkajakken onder de knie te krijgen.

Niveaus

Niveau I - In een fraaie omgeving en gezellige sfeer leer je de basis technieken van het wildwaterkajakken. Voor de camping onder de idyllische “Pont de la Legende” starten we met uitgebreide begininstructie op rustig water. Na flink wat geoefend te hebben, varen we een paar leuke en nog niet zo moeilijke stroomversnellingen. We bevaren iedere dag een ander stuk wildwater dat steeds iets uitdagend zal worden.
Niveau II - Wie al enige ervaring met wildwaterkajakken heeft kan bij deze cursus uitstekend kajaktechnieken verbeteren. De rivier heeft hier veel goede oefenplekjes voor en onze instructeurs zijn getraind om je tot in de kleinste details alles uit te leggen.
In de loop van de week varen we wat wildere passages die ook voor gevorderde kajakkers interessant zijn.
Eventueel Niveau III - De Franse Pyreneeën vormen een geschikte locatie als je met een beginnende kajakechtgenoot of kajakmetgezel een bruisende kajakvakantie wilt ondernemen. Kajakkers met ruime wildwaterervaring kunnen in de Franse Pyreneeën prima terecht om hun technieken bij te schaven of gewoon lekker te spelevaren. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat de moeilijkheidsgraad van de rivier op niveau I en II is afgestemd.
 
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 01/08/20
Tot 04/08/20

Cursusprijs

€ 320,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring