Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Franse Alpen

Franse Alpen (02/08/20 - 07/08/20)

Algemene informatie

Het zonnige Frankrijk heeft een zeer gevarieerd natuurlandschap, veel pittoreske dorpjes met gezellige terrasjes en de mooiste wildwaterrivieren. Het Franse Alpen gebied is een zeer interessante locatie voor de wildwaterkajakker. We dansen op de golven van de rivier de Durance en maneuvreren op haar zijbeken tussen de stenen door.

De rivieren

In één van de mooiste gebieden van Frankrijk stromen de Durance, Guil, Ubaye en nog meer schitterende rivieren. De Durance heeft een veelzijdig karakter. Rustige stukken worden afgewisseld met snel stromend water en hoge golven. We komen spectaculaire stuken wildwater tegen en veel leuke oefenplekjes. De smalle zijbeken in de bovenloop van de Durance hebben elk een eigen karakter en zijn een ware uitdaging.

Niveaus

Niveau I - Ben je opzoek naar een vakantie met pit dan is dit zeker iets voor jou! We beginnen op rustig stomend water. Al snel zal je controle over de kajak krijgen en kun je met volle teugen genieten van het wilde water en de prachtige natuur. We komen langs misschien wel de beroemdste kajak plek in Europa: “Le Rabioux” ook wel het Gat van de Durance genoemd. Een spectaculair stukje wildwater waar iedereen die langs vaart op de foto wordt gezet.
Niveau II - De Franse Alpen zijn een toplocatie voor kajakkers met enige wildwaterervaring. We starten de week op de rivier de Durance. Als we ons helemaal thuis voelen op het snelstromende water van deze rivier, gaan we naar de zijbeken. Deze zijn wat meer verblokt en er zal heel wat van je stuurmanskunst verlangd worden.
Niveau III - Voor kajakkers met ruime ervaring op wildwater zijn de Franse Alpen "the place to be". De combinatie van een rivier met volumewater en technische zijbeken kunnen voor veel afwisseling zorgen. Serieuze techniektrainingen of onder een heerlijk Franse zon spelen in golfen en walsen: alle ingrediënten voor een aangename kajakweek zijn aanwezig.
Niveau IV - V - Een vergevorderde kajakker kan bij een goede waterstand zijn hart ophalen op de vele rivieren en zijrivieren die in de Franse Alpen stromen. Natuurlijk hangt dit nauw samen met de groepssamenstelling en het beschikbare vervoer. De Guil en Ubaye zijn hierbij het meest voor de hand liggend, maar er zijn nog veel meer schitterende wildwater slootjes in de Franse Alpen te vinden.

 

Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 02/08/20
Tot 07/08/20

Cursusprijs

€ 443,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring