Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Frankrijk Tarn / Allier

Frankrijk Tarn / Allier (25/04/20 - 02/05/20)

Algemene informatie

De Allier stroomt langs grillige rotsen en pittoreske dorpjes en is bekend om haar oeroude vulkanen en basaltgesteente. De rivier de Tarn heeft talrijke, diepe, inkepingen geslepen in het landschap, de zogenaamde Gorges du Tarn, met honderden meters diepe dalen en vaak spectaculaire uitzichten. Kortom een prachtige combinatie van twee ideale wildwaterkajak locaties. oefenen.
Deze cursus is zonder groepstent/-keuken.
Neem je eigen kookgerei mee dan kunnen we gezamenlijk en vrijblijvend onder een dekzeiltje kokkerelle.

Rivieren in de Auvergne en Cevennen

De Tarn in de Franse Cevennen stroomt door één van de mooiste kloven van Europa. In de zomer staat er meer water in de rivier. Hierdoor wordt de Tarn een stukje pittiger en interessant om te leren wildwaterkajakken. Na drie dagen varen op de Tarn rijden we op de rustdag in ongeveer twee uurtjes naar de Allier. De Allier ligt in de Auvergne en is een erg leuke rivier om op te wildwaterkajakken. Naast de stroomversnellingen die door de natuur gevormd zijn, zitten in deze rivier een aantal dammetjes met daarin de zo genoemde glijgoten (glijbanen) speciaal voor de kajakkers aangelegd. Spectaculair om vanaf te gaan en erg mooi voor op de foto!

Niveaus

Niveau I - II - III - Deze combinatie tussen de locaties Tarn en Allier is uitermate geschikt voor de beginnende kajakker en de kajakker met enige kajakervaring. We starten op de Tarn die wat rustiger stroomt en reizen daarna naar de Allier die een iets pittiger wildwater karakter heeft. De kajaktechnieken die je op de Tarn geleerd hebt, komen goed van pas op de Allier.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 25/04/20
Tot 02/05/20

Cursusprijs

€ 536,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring