Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Tarn

Tarn (25/04/20 - 28/05/20)

Algemene informatie

De rivier de Tarn stroomt door de Cevennen in Frankrijk en heeft talrijke diepe inkepingen geslepen in het landschap. Georges du Tarn, met honderden meters diepe canyons en vaak spectaculaire uitzichten, zal een adembenemende indruk op je maken.
Deze cursus is zonder groepstent/-keuken.
Neem je eigen kookgerei mee dan kunnen we gezamenlijk en vrijblijvend onder een dekzeiltje kokkerelle.

De rivieren

De Tarn stroomt door één van de mooiste kloven van Europa. In de zomer is dit dan ook een gezellig toeristisch gebied en erg leuke stek voor een wildwatervakantie voor beginners. In het voorjaar is het heerlijk rustig op de Tarn en staat er meer water in de rivier. Hierdoor wordt de Tarn een flink stukje pittiger en is deze rivier ook interessant voor kajakkers met wat meer wildwaterervaring. Een gunstige bijkomstigheid is dat de temperatuur van het water in de rivier relatief warmer is dan de meester Alpenrivieren.

Niveaus

Niveau I - De Tarn is voor de beginnende kajakker de ideale locatie om kennis te maken met het wildwaterkajakken. Het programma begint met een uitgebreide kano-instructie op de oever, daarna ga je in groepjes met een kajakinstructeur de rivier op. Oefen maar flink in de stroomversnellingen: onderweg komen we namelijk regelmatig leuke passages tegen en komt wat je geleerd hebt goed van pas.
Niveau II - Voor de kajakker met enigszins ervaring is de Tarn een prachtige locatie om de kajaktechnieken weer even op te frisse. Tussen de stroomversnellingen door is er voldoende tijd om te genieten van de natuur, het heldere water en de roofvogels die boven de gorge rondcirkelen.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 25/04/20
Tot 28/05/20

Cursusprijs

€ 320,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring