Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Tarn

Tarn (25/04/20 - 28/05/20)

Algemene informatie

De rivier de Tarn stroomt door de Cevennen in Frankrijk en heeft talrijke diepe inkepingen geslepen in het landschap. Georges du Tarn, met honderden meters diepe canyons en vaak spectaculaire uitzichten, zal een adembenemende indruk op je maken.

De rivieren

De Tarn stroomt door één van de mooiste kloven van Europa. In de zomer is dit dan ook een gezellig toeristisch gebied en erg leuke stek voor een wildwatervakantie voor beginners. In het voorjaar is het heerlijk rustig op de Tarn en staat er meer water in de rivier. Hierdoor wordt de Tarn een flink stukje pittiger en is deze rivier ook interessant voor kajakkers met wat meer wildwaterervaring. Een gunstige bijkomstigheid is dat de temperatuur van het water in de rivier relatief warmer is dan de meester Alpenrivieren.

Niveaus

Deze cursus is geschikt voor niveau I - II
Niveau I - De Tarn is voor de beginnende kajakker de ideale locatie om kennis te maken met het wildwaterkajakken. Het programma begint met een uitgebreide kano-instructie op de oever, daarna ga je in groepjes met een kajakinstructeur de rivier op. Oefen maar flink in de stroomversnellingen: onderweg komen we namelijk regelmatig leuke passages tegen en komt wat je geleerd hebt goed van pas.
Niveau II - Voor de kajakker met enigszins ervaring is de Tarn een prachtige locatie om de kajaktechnieken weer even op te frisse. Tussen de stroomversnellingen door is er voldoende tijd om te genieten van de natuur, het heldere water en de roofvogels die boven de gorge rondcirkelen.
 
VerblijfJe kunt op eigen gelegenheid bij ons kamperen of op de camping een chalet of stacaravan huren. In de naaste omgeving zijn er ook hotels te vinden. De Europagaai keukentent met groepsuitrusting is niet mee. Iedereen verblijft en verzorgd de maaltijden voor zichzelf. Dit is iets anders dan bij de meeste andere Europagaai kajakcursussen maar met oog op het aantal vaardagen praktischer.
 
Staanplaatsen op de camping hebben wij voor tijdens de cursusdagen voor je gereserveerd. Wie eerder wil arriveren of een langer verblijf op de camping wenst kan zelf contact opnemen met de campingeigenaar.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 25/04/20
Tot 28/05/20

Cursusprijs

€ 320,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring