Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Allier

Allier (12/06/19 - 15/06/19)

Algemene informatie

Lekker op vakantie in de Auvergne! Terwijl je geniet van de schitterende natuur leer je op de Allier de technieken van het wildwaterkajakken. De Allier stroomt langs grillige rotsen en pittoreske dorpjes en is bekend om haar oeroude vulkanen en basaltgesteente. Dit kun je in de Allierkloof goed zien.

De rivieren

De Allier is een erg leuke rivier om op te wildwaterkajakken. Rustige stukken worden afgewisseld met mooie stroomversnellingen. Naast de stroomversnellingen die door de natuur gevormd zijn, zitten in deze rivier een aantal dammetjes met daarin de zo genoemde glijgoten (glijbanen) speciaal voor de kajakkers aangelegd. Spectaculair om vanaf te gaan en erg mooi voor op de foto!

Niveaus

Deze cursus is geschikt voor niveau I - II
Niveau I - 
Het programma begint met een uitgebreide kano-instructie op de oever, daarna ga je in groepjes met een kajakinstructeur de rivier op. Oefen maar flink in de stroomversnellingen: onderweg komen we namelijk regelmatig leuke passages tegen en komt wat je geleerd hebt goed van pas. 
Niveau II -
De rivieren waarop we varen hebben veel oefenplekjes en de stroomsnelheid van het water is ideaal om de kajak technieken tot in de puntjes te leren, te perfectioneren of tijdens het afvaren van de geweldige natuur te genieten.
Verblijf - Je kunt op eigen gelegenheid bij ons kamperen of op de camping een chalet of stacaravan huren. In de naaste omgeving zijn er ook hotels te vinden. De Europagaai keukentent met groepsuitrusting is niet mee. Iedereen verblijft en verzorgd de maaltijden voor zichzelf. Dit is iets anders dan bij de meeste andere Europagaai kajakcursussen maar met oog op het aantal vaardagen praktischer.
 
Staanplaatsen op de camping hebben wij voor tijdens de cursusdagen voor je gereserveerd. Wie eerder wil arriveren of een langer verblijf op de camping wenst kan zelf contact opnemen met de campingeigenaar.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 12/06/19
Tot 15/06/19

Cursusprijs

€ 310,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring