Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Allier

Allier (29/04/20 - 02/05/20)

Algemene informatie

Lekker op vakantie in de Auvergne! Terwijl je geniet van de schitterende natuur leer je op de Allier de technieken van het wildwaterkajakken. De Allier stroomt langs grillige rotsen en pittoreske dorpjes en is bekend om haar oeroude vulkanen en basaltgesteente. Dit kun je in de Allierkloof goed zien.
Deze cursus is zonder groepstent/-keuken.
Neem je eigen kookgerei mee dan kunnen we gezamenlijk en vrijblijvend onder een dekzeiltje kokkerelle.

De rivieren

De Allier is een erg leuke rivier om op te wildwaterkajakken. Rustige stukken worden afgewisseld met mooie stroomversnellingen. Naast de stroomversnellingen die door de natuur gevormd zijn, zitten in deze rivier een aantal dammetjes met daarin de zo genoemde glijgoten (glijbanen) speciaal voor de kajakkers aangelegd. Spectaculair om vanaf te gaan en erg mooi voor op de foto!

Niveaus

Niveau I - Het programma begint met een uitgebreide kano-instructie op de oever, daarna ga je in groepjes met een kajakinstructeur de rivier op. Oefen maar flink in de stroomversnellingen: onderweg komen we namelijk regelmatig leuke passages tegen en komt wat je geleerd hebt goed van pas. 
Niveau II - De rivieren waarop we varen hebben veel oefenplekjes en de stroomsnelheid van het water is ideaal om de kajak technieken tot in de puntjes te leren, te perfectioneren of tijdens het afvaren van de geweldige natuur te genieten.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 29/04/20
Tot 02/05/20

Cursusprijs

€ 320,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring